Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Strålende 25-års jubileum for Trysiliaden

Langrennsløper i løypa heies fram av barnehageansatte og barn

​Barn og voksne fra Østmojordet barnehage var den flinkeste heiagjengen
langs Trysiliaden-løypa. Her er det Petter Talåsen fra Elverum de tar bølgen
for.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Sola strålte. Heiagjengene strålte. Hedersgjestene strålte. De frivillige strålte. Men ingen strålte mer enn deltakerne på Trysiliadens 25-års jubileum!

​Det var rene påskestemningen i finværet på stadion på Prestgardsjordet, langs hesteruta i sentrum og oppved Trysilfjellet der Terje Bråten bød på friske turer i hundesleden. Folk storkoste seg på alle aktivitetene, og like mye når de bare slappet av, så på de andre og nøt sola og varmen.

Jubileum

Trysiliaden ble arrangert for 25. gang i år. Det startet med at tryslingene bød inn tynsetingene på skirenn i 1990 - som en takk for tilsvarende tur til Tynset i 1989. Allerede da var det et renn med olympisk sus - opptog, åpningsseremoni, tenning av ild, fanfare, ballongslipp, fyrverkeri og bankett, fortalte Jan Kvil - hedersgjest i år, men den som sammen med daværende rektor på Sønsthagen Jarle Gløtvold skal ha hovedæren for at dette vintereventyret for utviklingshemmede ble skapt.

Verdens største

I år deltok drøyt 280 deltakere og ledsagere fra 16 Hedmarks-kommuner samt Oslo.
- Jeg vet ikke om noe annet skirenn for utviklingshemmede i hele verden som er større enn Trysiliaden, så vi kan godt kalle det verdens største. Og det er også ett av eldste nåværende vinterarrangementene i Trysil, sa Jan Kvil.
Om det er så, eller så - Trysiliaden er i alle fall en fest fra ende til annen.

Lite er endret

Vi setter Trysiliadens tradisjoner høyt og har endret veldig lite på opplegget på disse 25 årene. Som så mange andre gledet det også hedersgjestene Kvil, Gløtvold, tidligere ordfører Arvid Nyberg og tidligere fylkesordfører Siri Austeng å se at Trysiliaden-maskoten og -flagget fortsatt er med, at idrettsgrenene er de samme, at opptoget går fra busstasjonen til stadion, at ilden tennes (i år av 20 år gamle Ada Gaukerud Høye fra Elverum), at ordføreren iført ordførerkjede foretar den høytidelige åpningen, at den klokkerene trompetfanfaren runger over stadion (i år som 23 ganger før framført av Rune Mobæk) og at fargerike ballonger stiger til værs.

Banketten

Og som alltid; det var på banketten de aller største smilene kom fram. For der var det som alltid deilig gryterett, leskende mineralvann, søt marsipankake og styrkende kaffe å få. Der spilte Sønsthagens eget husband da deltakerne ankom. Der var det premieutdeling og jubel på seierspallen. Og der ble de hedret de seks som har deltatt på Trysiliaden hvert eneste år siden starten: Steinar Nydal fra Ringsaker og tryslingene Ragnar Storsveen, Margrete Bratteggen, Lillian Martinsen, Gunvor Vestvang og Gunvald Storsveen.

Dansen

I år var de danseglade enda spentere enn vanlig. For makan til kjendis-musiker har aldri spilt på Trysiliaden-banketten før.
- Vi har en verdensstjerne her i dag, sa kommunalsjef Jo Stuan: - En som har spilt i Amerika, Thailand og Afrika, på Zanzibar - ja, til og med i Sverige. Nå er han her - direkte fra Thailand: Sputnik!
Da sto jubelen i taket. Og ikke før hadde han satt i gang med Nå skal vi skilles Johanne så var dansegolvet rimelig tettpakket.

Tusen takk

Til alle dere som deltok på Trysiliaden i år - som deltakere, ledsagere, publikum, arrangører, hjelpere fra videregående skole og IL Trysilgutten, frivillige og gjester: Tusen takk for at dere nok en gang gjorde denne dagen til vinterens store idrettsfest hos oss!

Under ser du bildeglimt fra opptoget, åpningsseremonien, aktivitetene og banketten.

 Bildeglimt fra opptoget

Webdelegenskaper må konfigureres.

 Bildeglimt fra åpningsseremonien

DSC_0045_jpgDSC_0046_jpgDSC_0048_jpgDSC_0050_jpgDSC_0052_jpgDSC_0053_jpgDSC_0055_jpgDSC_0059_jpgDSC_0061_jpgDSC_0063_jpgDSC_0065_jpgDSC_0067_jpgDSC_0071_jpg

 Bildeglimt fra aktivitetene

DSC_0072_jpgDSC_0074_jpgDSC_0076_jpgDSC_0077_jpgDSC_0078_jpgDSC_0082_jpgDSC_0084_jpgDSC_0086_jpgDSC_0087_jpgDSC_0088_jpgDSC_0089_jpgDSC_0092_jpgDSC_0094_jpg
Sist oppdatert: 04.02.2019 13:44:58