Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Over 300 kommer til vinterens store idrettsfest

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 05.03.2020 15:40:00
Malin Jonsson

​Velkommen til folkefesten! jubler Malin.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Torsdag 12. mars kl. 11 er det klart for Trysiliaden for 31. gang. Møt opp og bli med på folkefesten du også!

​- Opptoget starter kl. 11, og vi håper riktig mange finner vegen ned til Trysil sentrum for å heie fram årets deltakere, sier kultur- og idrettskonsulent Malin Jonsson.

Åpningsseremoni

Lekene for utøvere med utviklingshemming åpner kl. 11.30 ved Prestgardsjordet. Det blir tale ved ordfører, og Malin fremfører Trysiliadens egen jingle som hun har komponert selv. Med seg på scenen får hun sjuendeklassingene Lydia og Ina som skal danse.

Ilden tennes

Trysils egen Ann Cathrin Larsen Sønstebø har fått det ærefulle oppdraget å tenne ilden. Etter dette starter aktivitetene for fullt.

Aktivitetene

Deltakerne kan delta på hundekjøring, hesteskyss, aktivitetsløype og alpint. I langrenn kan skiløperne velge mellom trim-, konkurranse- og racerklasser. Nytt i år er aking i bakken mellom prestegarden og Prestegardsjordet.

Banketten er viktig

Et av høydepunktene for mange denne dagen er banketten i Trysilhallen. Det blir premieutdeling, og sykehjemmet kokkelerer og byr på, tradisjonen tro, gryte med ris og salat, samt marsipankake til dessert. Så kommer det norske dansebandet Contrazt og spiller opp til dans - så dette blir stas!

Gode hjelpere

På arrangørsiden er det kulturavdelingen og ansatte i enhet for funksjonshemmede som tilrettelegger for Trysiliaden. Malin og enhetsleder Marianne Grønland har også med seg elever fra Trysil videregående skole og voksenopplæringa som har kafe både utenfor og inne på biblioteket. Elevene fra videregående hjelper til både med aktivitetene og serverer middag på banketten.

Velkommen til idrettsfest i Trysil sentrum!

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 12.03.2020 00:52:18