Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysiliaden ble en fest - for 30. gang

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 07.03.2019 13:55:12
Glade deltakere på Trysiliaden

​Alle var fulle av forventninger til Trysiliaden 2019 - og alle ble innfridd. For en herlig dag!

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Været var grått, men det spilte ingen rolle. For det var solskinn i alle hjerter på Trysiliaden - i år igjen!

​Snøen lavet ned da opptoget gikk gjennom Bygda, men smilene var like brede som de pleier å være - både hos de som gikk eller rullet i toget, og de som sto på sidelinja og heiet alle velkommen til Trysil.

Tradisjonelt

Det var i 1990 at Jan Kvil og Jarle Gløtvold dro i gang Trysiliaden - denne fantastiske vinterfesten for utviklingshemmede. Siden har Trysil kommune arrangert den hver eneste vinter - på samme lest, men med noen nyvinninger opp gjennom åra.

Åpningsseremoni

Etter opptoget var det åpningsseremoni på Prestgardsjordet. Malin Jonsson sang Trysiliaden-jinglen og Ohm Sopaluck Pimpamote og Martine danset til. Mange foran scenen kjente igjen låta, og enda flere lot seg rive med i rytmen. Så holdt ordføreren tale.

Trysiliadeilden

Trysils egen Trine Westgård fikk æren av å tenne Trysiliadeilden i år før Rune Mobæk spilte fanfaren. Så ledet kultursjef Anne N. Sætre an i nasjonalsangen før Ohm og Martine fikk deltakerne med seg på oppvarmingsdansen. Einar Hyllvang var speaker ved langrennsløypa.

Aktivitetene

Etter at alle hadde fått velfortjente medaljer, boller og saft etter upåklagelig innsats i langrennsløypa, på hestekjerra, på fotturen langs aktivitetsstien, på hundesleden eller i alpinbakken, bar det til Trysilhallen og det aller, aller artigste for mange.

Banketten

I Trysilhallen er nemlig banketten - som alltid med god mat og drikke, og det er jo gjevt. Men enda bedre; der er seierspallen. Å komme på den er sjølsagt stort for de som går i konkurranse- og racerklassene. Jubelscenene i Trysilhallen står ikke noe tilbake for de vi nylig så i Seefeld.

Anne Nørdsti

Sjølveste dansebanddronninga Anne Nørdsti spiller til dans. Bedre kan det ikke bli! Hun har musikk mange kjenner og rytmer som er gode å danse til. Godt at hallen er så stor at det er plass til alle som vil på dansegolvet uten at det blir for trangt.

Tusen takk

Mange av gjestene våre gleder seg i lang tid til å komme til Trysil på Trysiliaden. Det er så fint! Likevel tror vi at vi sjølve gleder oss aller mest - for det er så stas at alle dere kommer og gjør denne dagen til en fest år etter år. Tusen takk til hver og en av dere! Og velkommen tilbake neste år!

 Bildeglimt fra Trysiliaden 2019

Utkledt heiagjeng (1)Utkledt heiagjeng (2)Hester og barnehageTrysiliadenbamsen og barnehageneBarnehager, Trysiliadenbamsen og opptogetTrysiliadenbamsen og starten på opptoget2Trysiliadenbjørnen og Jan Kvil i opptogetKultursjef og ordfører i opptogetOpptog (1)Opptog (2)Opptog (3)Opptog (4)Opptog (5)Opptog (6)Opptog (7)Trommeslagerne (1)Glade klappMalin ønsker velkommenMalin Jonsson jingleJingledansÅpningstale ved ordførerTrine Westgård med fakkelTenning av ilden (1)Tenning av ilden (2)Tenning av ilden (3)Rune Mobæk spilte fanfareOhm og Martine varmer oppOppvarmingsdansSpent deltakerVaraordfører hjelper med startnummer (2)Deltakere (1)Speaker og langrennsløperDeltakere (2)Deltakere (3)Deltakere (4)Deltakere (5)Deltakere (6)Deltakere (7)Deltakere (9)Deltakere (10)Deltakere (11)Eirin FalletDeltakere (12)Deltakere (13)Deltakere (14)Deltakere (15)Deltakere (17)Deltakere (18)Deltakere (20)
Sist oppdatert: 07.03.2019 14:35:55