Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Hurra for Trysiliaden!

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 09.03.2017 18:30:00
Tama Magnum og Per Myrvang

​Tama Magnum og Per Myrvang synes Trysiliaden er topp!

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

​Trysiliaden lever i beste velgående - nok en gang ble skifesten i Trysil preget av blide utøvere og ledsagere, herlige aktiviteter, musikk, hurrarop og jingle!

9. mars 2017 ble Trysiliaden arrangert for 28. gang i skibygda Trysil.

Folkefest

Trysiliaden har for lengst fått ry som vinterens store idrettsfest for utviklingshemmede i kommunene i Hedmark. Og i år var over 300 med på vinterfesten i Trysil.

Opptog

Først i opptoget kom barna fra menighetsbarnehagen, de fikk hesteskyss, så kom deltakere, ledsagere, arrangører, varaordfører og lensmann. Til taktfast tromming, som seg hør og bør, på store idrettsarrangementer.

Jinglen live for første gang

Malin Jonsson satte virkelig stemningen da hun sang jinglen til Trysiliaden under åpningsseremonien:

Trysiliaden, ja kom og bli med
på Trysiliaden, det er der alt moro skjer
Kjenner du hvordan hjertet slår, i sola under himmelen blå
for Trysiliaden, kom og bli med

Malin har skrevet både tekst og melodi og heldigvis ble jinglen spilt masse utover dagen.

Høytidelig åpning

Varaordfører Knut Løken ønsket alle hjertelig velkommen og var svært glad for at ordføreren ikke var tilstede, slik at han selv kunne utføre det ærefulle oppdraget. - Det er stort å se at så mange er med i år og husk i Trysiliaden er alle vinnere, sa Knut. En ekstra vinner ble det da Fjellheimen leirskole ga bort en ukes opphold med ledsager.

Trysiliadeilden

Til trompetfanfare tente Trysils egen Tama Magnum ilden til stor jubel. Nasjonalsangen ble sunget, informasjon ble gitt og Inga Lepperød, Camilla og Renate Kristiansen stod for oppvarmingen.

Gøy på ski

Da speaker Einar Hyllvang ønsket alle de 20 skiløperne hjertelig velkommen til Prestegardsjordet skistadion, var skifesten virkelig i gang. Superflinke deltakere gjorde unna løypa både en og to ganger.

Smøretips

Før starten gikk i skisporet, tok vi en liten prat med to av utøverne fra Trysil for å få høre om de hadde noen gode smøretips for dagen. Føret bekymret i hvert fall ikke Tama Magnum, for han gikk på felleski og regnet med både bra feste og gli. Per Myrvang satset på blå swix. - Det pleier å være bankers, sa Per og lo godt.

Aktivitetene

I tillegg til langrenn, kunne deltakerne være med på fottur med quiz underveis, hesteskyss og hundesledekjøring. Alle fikk medaljer, boller og saft etter endt innsats. For de som ble ekstra sultne, så var voksenopplæringa på plass og solgte litt å bitteti både ute og inne på biblioteket.

Bankett

For mange er høydepunktet banketten i Trysilhallen. Her serveres både middag, kaffe og bløtkake. Det er underholdning og gode muligheter for å ta seg en svingom.

I tillegg til kulturavdelingen var elever fra Trysil videregående arrangør. Som alltid et godt og vel gjennomført arrangement.

Vi gratulerer alle deltakere med godt gjennomført Trysiliaden!

 Bildeglimt fra Trysiliaden 2017

HesteskyssBarnehagen var medHesteskyss i opptogetTryslinger fremstOpptogOpptog 2Opptog 3Opptog 4Dina og Beathe heier på alleOpptog 5MaskotenEn maskot tilMalin JonssonUnder åpningsseremonienFjellheimen deler ut premieOppvarmingEinar HyllvangTilskuereDeltakereHesteskyss ved kirkaI målBarnehagen heierTre fornøyde deltakereI skisporetMange små tilskuereI skisporet 2Kafe på biblioteketPå biblioteket


 Mer informasjon

Sist oppdatert: 09.03.2017 18:39:03