Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Tona fra Hedmark

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 16.09.2019 13:05:00
Plakaten til Tona fra Hedmark

Vi bød på Tona fra Hedmark den første søndagen på Skjæraasendagene.

Bente Illevold og Anders Kregnes Hansen tok publikum med på en reise i folkemusikk og visetradisjon på klassisk vis søndag 29. september kl. 14 i Morensalen.

​Musikerne Bente Illevold og Anders Kregnes Hansen hadde satt sammen en 70 minutters konsert som også åpnet Terje Abusdals Slash & Burn, vandreutstillingen om den skogfinske kulturen.

Uttrykk

Tona fra Hedmark møtte tradisjonsmusikk og viste det moderne uttrykket hos de unge klassiske musikerne som er to av Norges største utøvere på sine instrumenter.

Poesi

Det hele vevdes sammen av poesi hentet fra Hedmarks kjæreste forfattere som Hans Børli, Einar Skjæraasen og Ove Røsbak. Dette ble en reise i Hedmarks mangefasetterte kunstneriske verden.

Musikken

Folkemusikken og visene var arrangert av Lars Erik Gudim og Jarle Storløkken. I tillegg rommet konserten noen smakebiter fra originale verker med Hedmarksforankring.

Bente Illevold

Musikeren spiller eufonium og kommer fra Rendalen i Østerdalen. Hun har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole og Barratt Due musikkinstitutt. Bente arbeider som frilansmusiker og er jevnlig å høre som solist og kammermusiker i inn- og utland. Hun har spilt med de fleste militærkorpsene i Norge, KORK, Kristiansand symfoniorkester og ved Den norske opera.

Av internasjonale prosjekter medvirker hun i Athena Brass Band og The Northern Lights Duo. Bente brenner for ny musikk og har bestilt verk av komponister som Bjørn Kruse, Stig Nordhagen og Rune Rebne. Hennes første soloplate med flere av disse verkene utgis våren 2020.

Anders Kregnes Hansen

Musikeren spiller klassisk slagverk med fokus på samtidsmusikk og musikkteater. Han har sin utdanning fra Norges musikkhøgskole, hvor han høstet stor anerkjennelse for sitt masterprosjekt: Utøvere og komponister i kreativt samarbeid. Han utmerker seg både som kammermusiker og solist, og har medvirket på en rekke innspillinger de siste ti årene.

Hansen har arbeidet med mange av de profesjonelle orkestrene i Norge, som Oslo filharmoniske orkester og Operaorkesteret, samt forskjellige kammerbesetninger innen klassisk, jazz og rytmisk musikk. Han er også en ettertraktet slagverkspedagog, hvor han årlig holder flere workshops og seminarer.

Konserten ble støttet av Hedmark fylkeskommune.

 

Sist oppdatert: 30.09.2019 08:37:43