Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Tegninger og masker på Skjæraasendagene-utstillingen 2014

Elever sitter på golvet under vegg med tegninger

Her er noen av kunstverkene fra elevene på Trysil videregående skole.

Foto: Lajla Eggen, Trysil videregående skole

 

Hele 40 bilder og 14 masker har elevene på formgivningsfag på Trysil videregående skole laget til Skjæraasendagene-utstillingen i år.

​Hvert eneste år kaster elevene på formgivningsfaget på Trysil videregående skole seg med liv og lyst over Einar Skjæraasens dikt og tolker dem med unge øyne og åpne sinn. Med kreativitet og dyktighet lager de så flotte kunstverk som gleder og imponerer alle som er innom utstillingen på Café Rialto i løpet av Skjæraasendagene eller tida etterpå. 

Våre døgn

Årets utstilling heter Våre døgn. Alle elevene fra de tre klassene i Studiespesialiserende formgivning deltar med tegninger i ulike teknikker. I tillegg har elevene som går programfaget Scenografi og kostyme laget masker over temaet de fire elementer; jord, ild, luft og vann. 

40 bilder og 14 masker

Lærer Lajla Eggen forteller:

Seks elever i Vg1 bidrar med til sammen 12 bilder med natur som tema. 14 elever i programfaget Scenografi og kostyme har laget halvmasker over temaet jord, luft, ild og vann. Elevene på Vg2 formgiving har laget åtte bilder - fire plakater og fire kalligrammer. De har fått velge fritt blant Skjæraasens tekster. Elevene på Vg3 formgiving har til sammen 20 bilder -10 sort/hvite drodletegninger, tegnet med blekk og 10 historiske illustrasjoner der de har brukt flere ulike teknikker, alt sammen med utgangspunkt i Sjæraasens tekster.
 
Kulturkonsulent Else Myhr åpner utstillingen torsdag 23. oktober kl 17. Elever fra kulturskolen spiller på åpningen.

 
Vi gleder oss! Velkommen til alle!


 
Sist oppdatert: 20.03.2015 09:02:09