Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Vandreutstillingen Slash & Burn

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 26.09.2019 15:00:00
Vandreutstillingen Slash & Burn

​Utstillingen består av en rekke fotografier og neverarbeider som skal vises rundt omkring i Hedmark i 2019 og 2020.

​Søndag 29. september åpnet Terje Abusdals fotoutstilling av skogfinske områder i Morensalen på biblioteket.

Vandreutstillingen om den skogfinske kulturen viser fram bilder, særlig fra Finnskogen, samt autentiske skogfinske nevergjenstander.

Finnskogens mystikk

Slash & Burn er resultat av fire års fotografering og utforsking av skogfinske områder med særlig vekt på Finnskogen. Terje Abusdal har skapt en følelse av mystikk i sine iscenesatte bilder, som ligger mellom fakta og fiksjon.

Neverarbeider

De skogfinske neverarbeidene er samlet inn og bevart av Norsk Skogfinsk Museum. Det var trolig skogfinnene som innførte det å lage bruksgjenstander av flettede strimler av bjørkenever til Sør-Norge. Teknikken ble brukt til å lage sko, neverkonter og andre bruksgjenstander, mest til egen husholdning, men antagelig noe også for salg.

Tona fra Hedmark

På utstillingsåpningen var det også konsert - Tona fra Hedmark med musikerne Bente Illevold og Anders Kregnes Hansen. Dette ble en reise i folkemusikk og visetradisjon på klassisk vis.

Vandreutstillingen kan besøkes til og med 19. oktober og er produsert av Kunstbanken Hedmark Kunstsenter i samarbeid med Terje Abusdal, Norsk Skogmuseum og Norsk Skogfinsk Museum.

Sist oppdatert: 20.10.2019 00:55:40