Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Skjæraasenprisen går til nettmagasinet Harvest

To menn bak pc og ipad med skjermene mot kamera

​Ordfører Ole Martin Norderhaug og kultursjef Johannes Nome sitter begge i
komiteen som gir Skjæraasenprisen 2014 til nettmagasinet Harvest og de
fire mennene bak.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Komiteen for Skjæraasenprisen er opptatt av at Einar Skjæraasens budskap skal leve videre også i nye kanaler. Det gjør de i høyeste grad på Harvest.no.

​Nettmagasinet er stiftet og driftes av fire naturglade og dyktige skribenter; Kjetil Østli, Anders Aakre, Torbjørn Ekelund og Simen Tveitereid. Alle fire kommer til Trysil for å motta prisen på Det lufter lørda'n - Skjæraasendagenes festforestilling lørdag 25. oktober.

Første i sitt slag

Kvartetten beskriver nettstedet sitt slik:
- Harvest er et nettmagasin, det første i sitt slag i Norge. Harvest handler om det moderne mennesket og naturen. Om lengsler og drømmer, fjell og skog, hav og vidder. Harvest handler om små turer og lange turer, om utholdenhet og lykken ved å komme fram. Om røtter, hvem vi er, hvor vi kommer fra og hvor vi er på vei. Om miljøvern og økologi, om dyrking av mat, identitet og tilhørighet. 

Leirbålet

- Det formidles så finstemt, og budskapet er helt i tråd med kjernen i Einar Skjæraasens diktning, sier kultursjef Johannes Nome.
- Mange historier er blitt delt ved leirbålet. Harvest ønsker å være et leirbål. Derfor slipper mange til med sine historier der. Det handler mye om menneskets plass i naturen, og naturens plass i mennesket - akkurat som det gjorde hos Einar Skjæraasen, sier ordfører Ole Martin Norderhaug. 

Nye generasjoner

Komiteen for Skjæraasenprisen er opptatt av at Einar Skjæraasen, det han skrev og alt han sto for, skal være en inspirasjon også for nye generasjoner. Da må nye kanaler tas i bruk. 
- Naturen var viktig for Einar Skjæraasen. Og han brukte ofte bilder fra naturen, årstidene, dyr og planter for å beskrive faser og perioder i menneskets liv. Det lå alltid en dypere mening bak bildebruken, sier Norderhaug og slår fast at nettmagasinet Harvest er på Skjæraasen-sporet.
- De høye besøkstallene de har, viser også tydelig at de rører ved noe i det moderne mennesket, sier han.

Programmet

Skjæraasendagene 2014 starter med forfattermøte for 3. klassingene, utstillingen Våre døgn og Oskar Braatens Trysil torsdag 23. oktober. 
Fredag 24. oktober byr vi på Veslefrikk med fela - et folkemusikalsk eventyr for barn, og skogshistorie formidlet av ordføreren under tittelen Har du hørt no' fra Karlstad.
Lørdag 25. oktober er det work shops i folkemusikk og dans for barn og unge, foredrag om 1814 av Karsten Alnæs og festforestilling med Ingrid Bjørnov, prisutdeling og Under Girstakken.
Søndag 26. oktober avsluttes dagene med Skjæraasenmesse i Trysil kirke, ledet av prest dr. theol. Paul Nome.

Billetter

De fleste arrangementene er gratis, men til Veslefrikk med fela og festforestillingen Det lufter lørda'n må du ha billett. Priser og salgssteder ser du i artikkelen til høyre.

 

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:32:14