Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

28 unger sang for Kari Bremnes

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 27.08.2018 11:05:00
Solveig Aunsmo og Anne N. Sætre på Trysil bygdetun

​Dirigent Solveig Aunsmo og kultursjef Anne N. Sætre synes det er skikkelig stas at hele 28 barneskoleelever ville være med i Skjæraasenkoret og synge Folk i husan for Kari Bremnes og publikum i kulturhuset Hagelund lørdag 6. oktober.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Kari Bremnes ble både glad og rørt da 28 unger fra alle barneskolene våre sang Folk i husan for henne på festforestillinga 6. oktober.

​Da fikk hun Skjæraasenprisen og fikk høre flere tryslinger tolke hennes viser, blant dem altså Skjæraasenkoret med 28 barneskoleelever fra hele kommunen.

Tidspunkter

Det var korøvelse i musikkrommet på Innbygda SFO torsdagene 13., 20. og 27. september og 4. oktober kl. 15-16 og lørdag 29. september kl. 10-12. Forestillingen var i kulturhuset Hagelund lørdag 6. oktober kl. 19.

Folk i husan

Solveig Aunsmo, som dirigerte barnekoret, hadde valgt sangen Folk i husan som Karis far Ole H. Bremnes skrev på slutten av 1970-tallet, og som broren Ola satte melodi til. Sangen ble Kari og Olas store gjennombrudd som plateartister og var med på plata Folk i husan som de ga ut i 1980. Bjørn Løvås akkompagnerte koret på gitar.

Aktuell

- Jeg valgte den sangen, for den er enda mer aktuell i dagens bruk og kast-samfunn. I Skjæraasenkoret handlet det først og fremst om å synge. Synge, synge, synge. Men vi snakket også litt om hvordan vi tar vare på tingene våre, både ungene og vi voksne, sier Solveig.

Kopi

Under sangen på Skjæraasendagenes festforestilling var det bilder av ei gammel løe og fra arbeidsliv i gamle dager på storskjerm bak ungene våre. Ungene gjenskapte de gamle bildene på scenen - med ljåer, strikketøy og det som var.

Regnbuen

Det er 25 år siden Solveig startet barnekoret Regnbuen. De feiret jubileet med å bli med i Skjæraasenkoret. Og så håper Solveig at flere fra Skjæraasenkoret ble så bitt av korbasillen at de blir med i Regnbuen etterpå.

- Dette samarbeidet er en vinn-vinn-situasjon, er dirigenten og kultursjefen enige om.

Sist oppdatert: 12.10.2018 08:18:11