Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Lykke - Skjæraasendagene 2020 er i gang

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 26.09.2020 12:57:17
Anne N. Sætre åpner Skjæraasendagene 2020

​Kultursjef Anne N. Sætre åpnet tre ting på en gang; Skjæraasendagene, minneutstillingen for Bjarne Rundfloen og Chai Time.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Kultursjef Anne N. Sætre åpnet Skjæraasendagene 2020 med Einar Skjæraasens dikt Lykke.

​Herregud - om hele vide verden hadde det så godt, skrev Skjæraasen i 1941. Og det ønsket er like aktuelt i dag, sa Anne.

Trosset været

Så ønsket hun publikum som trosset striregnet, hjertelig velkommen.

- Vi åpner tre ting her i dag; Skjæraasendagene - Trysil kommunes kulturuke som varer i ni dager, Trysil kunstforenings minneutstilling om Bjarne Rundfloen og Chai Time - chai er arabisk for te. Ta en kopp varm te og slå av en prat i kirkens Chai Stall etterpå, sa hun.

Verdensspråk

Med Chai Time som Trysil kommune har arrangert i flere år, er hensikten å skape en møteplass for alle som bor i Trysil.

- Kunst og musikk er et språk alle forstår. Det skaper samhold og trivsel. Og i år har vi fått hit verdensartisten Mari Boine til en konsert som Sparebank1 Østlandet sponser slik at det er gratis inngang, sa Anne før hun ramset opp resten av innholdet i de rikholdige Skjæraasendagene og uttrykte håp om at alle finner noe som faller i smak.

Minneutstilling

Trysil kunstforenings leder Gerd Buflod åpnet sin tale med: Kjære kunstelskere! og sa at det var en glede å få til å samle inn så mange av Bjarne Rundfloens malerier - fra Trysil, Skogmuseet og Glomdalsmuseet.

- Det er fantastisk å få dem hit. Noen av bildene er store, så det har vært en kraftanstrengelse å få dem hit, sa hun før hun anbefalte alle å kjøpe boka kunstforeningen har laget. Etter å ha lest den vil alle forstå kunstneren og kunsten hans bedre, mente hun. I tillegg til kunstutstillingen i Gammelskula - se egen sak - er det en mindre utstilling i Morensalen på biblioteket med blant annet de største verkene via videokanon og en vevnad med tegning til.

Musikklaget

Trysil Musikklag stilte manns- og kvinnesterke opp i regnværet, og med dirigent Odd Magnus Østerhaug noenlunde tørt plassert i Chai Stall, spilte de Så seile vi på Mjøsa, Big Spender og Defilermarsj.

Se programmet for Skjæraasendagene 2020 her, og les om de forskjellige arrangementene her.

Flere av arrangementene er utsolgt. Sjekk ledige billetter her.

 Bildeglimt fra åpninga

Publikum på åpningen av Skjæraasendagene 2020Trysil kunstforenings leder Gerd BuflodDirigent Odd Magnus ØsterhaugDeler av Trysil MusikklagDeler av Trysil MusikklagDeler av Trysil MusikklagDeler av Trysil MusikklagKirkens Chai Stall eller tetelt om du vil
Sist oppdatert: 26.09.2020 13:30:21