Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Innholdsrike Skjæraasendagene

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 16.07.2019 12:50:00
Skjæraasendagene program 2019

​Vi håper alle finner noe spennende i programmet i løpet av uken.

 

Skjæraasendagene 27. september-6. oktober byr på kulturelle høydepunkter på rekke og rad. Teamet i år er Folk.

​Programmet favner bredt, både i målgruppe, alder, sjanger og geografi. Her er det kulturdager for alle!

Folk i alle aldre

Ungdomsklubben drar i gang årets Skjæraasendagene med trubadur og pizza på klubben. For de litt mindre barna blir familiekonsert med Geirr Lystrup. To av våre barnehager er også med på konserten Barn + eldre = gøy på sykehjemmet. I kinosalen vises det to gratis filmer på tirsdagen. Skjæraasendagene avsluttes med kurs i hallingdans, gammeldans, sang og ringmoro - for alle aldre og nivå!

Kunsten

Hele uka har Lene Bergersen fotoutstilling på biblioteket. Utstillinga viser folk fra Ljørdalen og er en hyllest med et samfunnskritisk blikk. Kunstforeninga bidrar med en spennende kunstutstilling Lys og undring. Kunstneren Tor Olav Foss forankrer maleriene sine i antikkens filosofi og mysterietradisjoner. Bidrag til vår fotokonkurranse Folk stilles ut Vestibylen i kulturhuset.

Med et historisk blikk

Skjæraasendagene byr på Finnskogens mystikk med utstillinga Slash & Burn av Terje Abudal. Til utstillingsåpninga kommer musikerne Bente Illevold og Anders Kregnes Hansen. Det blir også en egen kulturfrokost og en sterk historie om tvillingsøstrene Ida og Thea Haavi. En vakker og melankolsk historie om en reise, om savnet og søskenkjærligheten. Formidler er Roar Vingelsgaard.

Askeladden - I Soria Moria slott

I fjor var det utekino for første gang under Skjæraasendagene. Det ble en formidabel suksess, hele 900 løste billett. I år blir det igjen utekino, og med Askeladden, prinsessen og alle de møter på sin veg - så ligger alt til rette for en magisk og eventyrlig kveld på Knettsetra.

Nytt i år

Vi inviterer til Chai time-festival med musikk og mat fra alle verdens hjørner første lørdagen under Skjæraasendagene. Dette skjer i Trysil sentrum, og vi blir blant annet introdusert for en spennende fusjon mellom musikkstiler og kulturer når Grete Storbæk Eriksen og Ashraf Sharef Kahn holder konsert.

Børli-viser og hele Norges pianistinne

Landsjøåsen er stedet når Erik Lukashaugen og Arbeidslaget spiller opp til konsert. I sekken har de Børli-viser og andre kritikerroste godbiter. På selveste festlørdagen kommer ingen ringere enn Ingrid Bjørnov til kulturhuset Hagelund. Hun stiller med nye sanger, oppdateringer fra småbruket på Tomter og gjør et dypdykk i Beethovens hår og helse. Konserten kan inneholde spor av allsang.

Lesegleder og messe

Biblioteket har invitert litteraturformidlerne Siri Lindstad og Linn T. Sunne til å presentere nyere bøker. Skjæraasendagene avsluttes med Skjæraasenmesse i Nordre Trysil kirke.

Til høyre finner du hele programmet og mer informasjon om de ulike arrangementene under Skjæraasendagene. Mange av arrangementene er helt gratis, mens på noen selger vi billetter. Merk at billettsalget allerede er i gang.

Velkommen!

 

Sist oppdatert: 07.10.2019 00:54:00