Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Ingrid Bjørnov topper sterkt Skjæraasendagene-program

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 18.06.2019 13:08:40
Malin Jonsson, Faisal Hashmi og Anne N. Sætre

​De som ikke er tidlig ute med å sikre seg billetter til Skjæraasendagene i år, kan bli grønne av misunnelse på de som får tak i, tror vi. Kulturkonsulent Malin Jonsson, kultursjef Anne N. Sætre og flyktningkonsulent Faisal Hashmi er med rette stolte over årets program.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Skjæraasendagene 2019 starter med internasjonal festival og ender med en opplagt Ingrid Bjørnov ved flygelet i kulturhuset.

​Kultursjef Anne N. Sætre, kultur- og idrettskonsulent Malin Jonsson og flyktningkonsulent Faisal Hashmi har lettet på sløret og sluppet noen godbiter fra programmet på Skjæraasendagene. Og de lover at det kommer mer!

Chai Time-festival

Lørdag 28. september blir det trangt om plassen og fullt av musikk, mat, drager og folk fra fjern og nær i Trysil sentrum kl. 12-16. Da arrangerer Skjæraasendagene Chai Time-festival for alle penga, dvs. de 200 000 kronene de har fått fra Hedmark fylkeskommune for å gjøre dette til en regional festival, en felles arena for folk uavhengig av fødeland.

Innbygda skole

Alle de rundt 300 elevene på Innbygda skole er blant de som inntar utescenen denne dagen. Hver klasse øver inn et nummer med utgangspunkt i at de er en internasjonal skole med elever fra mange land. Skolen har en internasjonal dag i året. Denne gangen legger de den til Skjæraasendagene. På scenen blir de avløst av både lokale og internasjonale artister.

Gratis drager

Det blir også tradisjonelle Chai Time-innslag som hennamaling, banglamusikk og drageverksted.

- Alle barn som kommer, får en gratis drage hvis de vil. Dragemakerne kan lage mange hundre på en dag. Kinesere fra Oslo kommer med tradisjonell kinesisk dragedans. Det blir ansiktsmaling og salg av mat fra mange nasjonaliteter, sier flyktningkonsulent Faisal Hashmi.

Bortsett fra maten er det ikke noe som koster noe denne dagen.

Trysling og pakistaner

Dagen avsluttes med gratiskonsert i kulturhuset Hagelund kl. 17 med vår egen Grete Storbæk Eriksen og den svært anerkjente pakistanske citarspilleren Ashraf Sharef Khan. De har hver sin avdeling, men skal også spille sammen - en spennende fusjon mellom ulike musikkstiler og kulturer. Grete har som vanlig med seg eminente musikere. Denne gangen er det Nils-Olav Johansen på gitar og Øyvind Fjørtoft Engen på cello.

Ingrid Bjørnov

Ingrid Bjørnov skal på grand finale-turné med showet Stairway to Heaven i høst. Til Trysil kommer hun uten det ensemblet for å holde en solokonsert i kulturhuset Hagelund lørdag 5. oktober kl. 19.

- Med blanke ark tar hun plass ved vårt nystemte flygel. Hun har med seg nye sanger, oppdateringer fra småbruket sitt, og hun gjør et dypdykk i Beethovens hår og helse visst. Konserten kan også inneholde spor av allsang, sier kultursjef Anne N. Sætre.

Magisk utekino

I fjor prøvde vi oss med utekino på Knettsetra for første gang. Månelyst i Flåklypa ble en ubetinget suksess. 900 billetter gikk unna i en fei. Og vi kunne solgt mange flere. Men 900 er maks for at alle skal få sitte. I år setter vi opp Askeladden - I Soria Moria Slott som utekino fredag 4. oktober kl. 19.

Erik Lukashaugen

Hans Børli og Erik Lukashaugen er et vinnerteam. Det har Aftenposten slått fast. Onsdag 2. oktober har Lukashaugen med seg Arbeidslaget (Tarje Nysted, Bjørge Verbaan, Annar By og Erik Normann Sannes Aanonsen) og sekken full av Børli-viser og andre godbiter fra sin kritikerroste karriere når han kommer til Åsvang i Landsjøåsen. Og der står kjøkkengjengen i Landsjøåsen Vel klare med en meny tilpasset stemningen man venter skal fylle lokalet.

Kulturfrokost

Lørdag 5. oktober kl. 9-11 er Roar Vingelsgaard, Benedicte Brænden og ildsjelene i Tørberget samfunnshus klare med kulturfrokost  i nettopp Tørberget samfunnshus. Roar skal fortelle historien om tvillingsøstrene Ida og Thea Haavi fra Trysil. Thea emigrerte til Amerika. Ida ble igjen her. Gjennom brev, minnebøker og gjenstander gir Roar oss et nært møte med dem.

- Det er en vakker og melankolsk historie om en reise, om savnet og søskenkjærligheten, sier kultur- og idrettskonsulent Malin Jonsson.

Billetter

Billettsalg på ebillett.no og på servicetorget i Trysil rådhus, tlf. 62 45 77 00 mandag-fredag kl. 9-15, servicetorg@trysil.kommune.no

Billettene koster:

  • Ingrid Bjørnov kr 325
  • Utekino kr 100 (pluss kr 50 for de som vil kjøre heis eller buss opp til Knettsetra. Alternativet er å gå)
  • Erik Lukashaugen kr 200 (mat kommer i tillegg for de som vil ha det). Ev. ledige billetter selges i døra.
  • Kulturfrokost voksne kr 100, under 15 år kr 50 (frokost er inkludert). Ev. ledige billetter selges i døra. 

Collage med artister og innslag på Skjæraasendagene 

Sist oppdatert: 07.10.2019 00:53:59