Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Fantastiske Skjæraasendager

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 08.10.2018 11:25:31
Kari Bremnes. Foto: Monika Søberg

​Av alle høydepunkter var møtet med Kari Bremnes det aller største på Skjæraasendagene 2018.

Foto: Monika Søberg

​Aldri har vi gledet så mange så lenge med så mye så mange steder. Skjæraasendagene 2018 går over i historien som de beste hittil.

​Det startet med Tove Judit Næverdals Poetiske abstraksjoner på Trysil kunstforenings høstutstilling i Gammelskula 29. september og sluttet med Skjæraasenmesse i Tørberget kirke 7. oktober. Kulturavdelingen har sendt oss disse tilbakeblikkene.

Vandreforestilling

- Mellom der hadde vi en kjempespennende uke med masse arrangementer og kultur, sier kultursjef Anne N. Sætre og nevner blant annet åpningsdagens vandreforestilling på Trysil bygdetun - en stemningsfull og god start på Skjæraasendagene med historiefortelling, dikt, sang og musikk i de gamle stuene på Norges eldste bygdetun.

Livet lugger

Dagen etter åpnet Gro Eggen Hansen sin utstilling Livet lugger i Morensalen. Damene på biblioteket sier at hun fortalte om bildene og betydningen av utstillingens tittel.

- Livet kan lugge for de fleste av oss innimellom. Gro snakket om at vi alle er like inni, sang sågar en snutt fra Noen barn er brune - selv om den nå egentlig ikke er stueren lenger. Budskapet kunstneren ville ha fram er at vi mennesker sliter som regel med det samme, vi er alle like engstelige, fordomsfulle og såre, oppsummerer de.

Lyrikktime

Dagen etter var det lyrikktime i arbeidsstua på sykehjemmet.

- En hyggelig time med dikt og kåseri, melder kultursjefen.

Fotokonkurranse 

På kvelden denne mandagen kåret juryen - Fredrik Otterstad, Therese Hornsletten Hansen, Thomas Moen Rønning - Hans Ola Østbys Frosset vann som vinner av kommunens fotokonkurranse. Odd Egil Bakken to de to andre pallplassene med hhv. Isdannelse og Isklokker.

- Ingen av dem var til stede, men det var cirka 40 andre, og det var en kjempetrivelig kveld, sier kultur- og idrettskonsulent Malin Jonsson. Kari Hagevik Bakke sang to låter og fjorårsvinner Anders Nyhuus holdt åpningstalen.

Festforestillinga

Lørdagens festforestilling med utdeling av Skjæraasenprisen til Kari Bremnes ble en uforglemmelig kveld! slår kultursjefen fast.

- Den gode samtalen mellom prisvinner og programleder Liv Simensen ga både latter og ettertanke, vi fikk høre velformulerte taler og dyktige musikalske tolkninger til ære for den verdige prisvinneren. Selv ga Kari Bremnes en konsert vi aldri vil glemme. Tusen takk til alle som bidro og til alle som kom! sier Anne Sætre.

Hvilke godbiter kulturavdelingen bød på i tillegg, ser du i programmet til høyre.

 Kulturavdelingens bildeglimt fra Skjæraasendagene 2018

Pyntet bord på vandreforestillinga på Trysil bygdetunPublikum på vandreforestillinga på Trysil bygdetunFra vandreforestillinga på bygdetunetFra vandreforestillinga på Trysil bygdetunFelespill på vandreutstillinga på Trysil bygdetunMarit Nerhagen på vandreforestillinga på Trysil bygdetunGro Eggen Hansen på åpninga av utstillingen Livet luggerMange var på gratis kino med Karsten og PetraDeltakerne på lyrikktimen på sykehjemmetIngrid Nylund på lyrikktimen på sykehjemmetIngrid Østby på lyrikktimen på sykehjemmetMarit Strandvold Bentzen på lyrikktimen på sykehjemmetRuth Skjæraasen Blixt på lyrikktimen på sykehjemmetPer Jon Stengrundet på lyrikktimen på sykehjemmetFjorårsvinner Anders Nyhuus holdt tale på fotoutstillingaKari Hagevik Bakke sang på fotoutstillingaFrosset vann av Hans Ola ØstbyIsdannelse av Odd Egil BakkenIsklokker av Odd Egil BakkenJuryen i fotokonkurransen Fredrik Otterstad, Therese Hornsletten Hansen og Thomas Moen RønningAnne Mette Sannes og Knut Jørgen Røed Ødegaard holdt astroshowLevi Henriksen og Babylon Badlands i LandsjøåsenKari Bremnes Liv Simensen og Ole Martin Norderhaug på festforestillingaKari Bremnes og ordfører Erik Sletten etter prisutdelinga foto Monika SøbergSkjæraasenkoret på festforestillinga foto Monika SøbergSkjæraasenkoret på festforestillingaSolist i Skjæraasenkoret på festforestillingaKari Bremnes og programleder Liv Simensen på festforestillinga Foto Monika SøbergLøken Løken Løken og Løken på festforestillingaBjørn Løvås og Malin Jonsson spilte og sang på festforestillingaKari Bremnes på festforestillinga Foto Monika SøbergKari Bremnes sang på festforestillinga foto Monika Søberg
Sist oppdatert: 08.10.2018 12:58:23