Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Nok en festaften på PKM

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 23.11.2018 10:52:48
Trysil ungdom med glede. Foto: Monika Søberg, Lokalavisa Trysil-Engerdal

​Trysil ungdom med glede ga som vanlig uttrykk for smittsom sangglede da de sto på scenen på Pensjonistenes kulturmønstring i Trysil.

Foto: Monika Søberg, Lokalavisa Trysil-Engerdal

​Vi har arrangert PKM for tredje gang. Prosjektleder Else Myhr melder om nok en festaften.

​Som vanlig åpnet vi Pensjonistenes kulturmønstring med den flotte utstillinga.

Fele og dikt

Det var lørdag 17. november. Klokka var tre på ettermiddagen. Festlyden var klar. Else Myhr tok fram fela og spilte vakkert som alltid. Hun toppet den fine starten med et dikt. Og så ble utstillingen offisielt åpnet.

Stilig utstilling

- 14 utstillere fra Trysil og Engerdal bidro med en variert og stilig utstilling med blant annet billedvev, fotografier, strikking, decoupage, neverbutter og smidde lysestaker. Mange av utstillerne har vært med flere ganger, mens andre var med for første gang, sier Else. 

Musikk og ord

- Fra scenen fikk vi oppleve smittende sangglede fra Trysil ungdom med glede. Asbjørn Hildremyr meste med innlevelse et utdrag fra boka si om da han var båtflyktning under krigen. Og Else Løken tok oss med tilbake til seterlivet med lokk, laling og diktlesing, sier Else.

Dans og spell

- Den spreke gjengen i Dansefoten viste at de behersker sine trinn og at de har det moro sammen. Forestillingen ble avsluttet av Bjørg Hennum og Inge Haugen med fine sanger og trekkspilltoner, sier Else som selv sørget for allsang underveis.

Stomp og moro

- Festkvelden fortsatte med dans og moro til Bente Kvile Buflod og Stefan Bernards flotte dansemusikk. Handverksbutikken stod for kafésalget og solgte suppe og stomp, kaffe og kaker til den store gullmedalje, avslutter Else. 

 Bildeglimt fra scenen på PKM 2018 - foto: Monika Søberg

Else MyhrElse LøkenDansefotenDansefotenBjørg Hennum og Inge Haugen
Sist oppdatert: 23.11.2018 11:07:25