Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Norsk Elgfestival og Fløterfestivalen 2018

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 16.05.2018 14:14:19

​Helga 8.-10. juni var det klart for en ny utgave av Norsk Elgfestival, denne gang sammen med Fløterfestivalen.

​Synnøve Galaasen Olsen sendte oss dette programmet på forhånd:

Utstillinger

Fredag kl. 9-20, lørdag kl. 10-18 og søndag kl. 12-16 finner du en kunst- og salgsutstilling i Gammelskula med blant andre Trysil-kunstneren Finn Moen.

Det blir gevirutstilling i 2. etasje i Trysilsenteret fredag kl. 9-20.

Fotoutstillingen Gamle fløterbilder fra Trysil i Morensalen på biblioteket er åpen fredag kl. 11-15.30 og lørdag kl. 11-14.

Barnas kunstutstilling pynter opp stien fra Kremen Konditori til Fladhagenparken lørdag kl. 11-16.

Marked og boder

Marked og boder utenfor Gammelskula er åpne fredag kl. 12-18 og lørdag kl. 10-16.

Fredag 8. juni

Fløting i Tverrena - foto: Floris Smeets 

VM i tømmerfløting starter med innledende runder i Tverrena i Osen kl. 18.30. Barneaktiviteter ved Mjølner speidergruppe fra kl. 17.30.

Halvor Sveen - bilde fra facebooksida hans
 
Kl. 20-24 er Fladhagenlåven i Trysil sentrum stedet. Kl. 20-21.30 videoforedrag med Farmen-vinner og Årets bygdeprofil Halvor Sveen - Rovdyrmøter og elgjakt med nye opptak av ulv og jerv. Kl. 22-24 god pubstemning med den svenske countryartisten Erika Jonsson.

Erika Jonsson
 

Lørdag 9. juni

VM i tømmerfløting fortsetter i Trysilelva ved Trysilsenteret kl. 11.00. Finalerundene går cirka kl. 15. Halvor Sveen er speaker.

Kuting på tømmer - foto Sverre Holm 

Aktivitetstorg for barn i Fladhagenparken kl. 11-15. Gratis, ingen forhåndspåmelding. Arrangementet anbefales for barn 3-12 år. Bli med på:

  • Tråtraktorløype og jurklutkasting med Trysil Bondelag
  • Aktiviteter med Pyssel og Navlelo
  • Klovnen Knut kommer med show og sprell
  • Hestekjøring med Trysil Hestesenter
  • Akiviteter med SØIR
  • Kunstutstilling ved gangvegen fra Kremen til Fladhagenparken
  • Foreldreparkering på Kort og Godts pop up-kafe

Get out Trysil holder sitt ungdomsarrangement i Fladhagenparken kl. 11-15 med blant annet putekrig, kubbturnering, spiker i tømmer, støvelkasting og blackbox. Premier. Arrangementet anbefales for alle fra 5. klasse og ut videregående skole.

Elgfestivalelgen

Æljkuten - et lavterskelløp på flomvollen og gangbrua - kl. 13. Her er formålet å ha det gøy, og vi oppfordrer spesielt barn til å delta. Man kan løpe med mamma, pappa, tante, onkel eller andre om man ønsker det. Vi løper på flomvollen med start ved Fladhagenparken. For de aller minste er distansen cirka 600 meter, og for de litt større litt lenger. Alle får premie, det er gratis å delta, og målet er ikke å være først, men å ha det gøy! 
Påmelding på scenen i Fladhagenparken fra kl. 11.

  • Æljkalva - anbefalt 3-5 år. Cirka 600 meter. Start kl. 13.
  • Ungdyra - anbefalt 6-10 år. Cirka 600 meter. Start cirka kl. 13.15.
  • Ælj - alle andre som vil. Start cirka kl. 13.30

Et utdrag fra spelet Fløtarguten spilles på Fladhagenlåven kl. 16-16.30.
Det er historien om fløteren og skogsarbeideren Gjermund og hans møte med tidlig 1900-tallets samfunn, politikk og arbeidskår i skogene. 
Fløtarguten fremføres i år som en litt annerledes monolog akkompagnert av musikken til Erik Lukashaugen og diktene til Hans Børli. Monologen er en del av utviklingen til et større manus på bestilling fra Fløterfestivalen. 
Medvirkende:
Glenn Luijbregts: Gjermund
Krister Skadsdammen: Musikk
Harald Engan: Regi

Rolf Arne Lie Holter 

Jugarbua på lørdagskvelden er et populært innslag på Norsk Elgfestival og Fløterfestivalen. I år er det Rolf Arne Lie Holter som skal åpne latterdøra til publikum i Fladhagenlåven 9. juni der det også er levende musikk - ingen ringere enn Bullet Proof og André Solheim - og pubstemning kl. 20-01.

Søndag 10. juni

Roger Græsberg 

Avslutningskonsert fra SkogFOLK til SkogFOLK på Fladhagenlåven kl. 19-20.30. Vi får en forsmak på Landskappleiken 2018. Martin Myhr med flere gir oss sang, dans og musikk. Trælbandet med blant annet John Strand er så ut på scenen før Roger Græsberg & Foreningen avslutter.

Arrangørens hjemmeside

Sist oppdatert: 13.06.2018 07:43:59