Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Minneutstilling for Bjarne Rundfloen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 26.09.2020 13:39:29
Fra minneutstillinga

​Skogens maler, Bjarne Rundfloen, ble født i Søre Trysil for 100 år siden. Trysil Kunstforening markerer jubileet med en flott minneutstilling.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Trysil Kunstforenings minneutstilling om Bjarne Rundfloen på Gammelskula har åpnet.

​- Det er fantastisk å få hit alle disse flotte bildene, sa kunstforeningas leder Gerd Buflod da hun åpnet utstillingen. Utstillingen er åpen hver dag kl. 12-15 til og med 7. oktober. Grupper kan gjøre avtaler om å få komme inn utenom åpningstid. Send i så fall melding til 91 54 61 57.

Kunstneren

Om Bjarne Rundfloen skriver Store norske leksikon:

Han ble født på gården Rundfloen i Søre Trysil i 1920 og døde samme sted i 1975.

Rundfloen var bosatt i Trysil hele sitt liv og malte landskaper, skogsinteriører og skildringer fra skogsdrift og liv i fjellet fra Trysil- og Femundtraktene og fra Lom, Gudbrandsdalen og Røros. Etter et opphold i Italia og Frankrike viste han i 1950 også lysfylte og fargefriske bymotiver fra blant annet Firenze, Assisi og Paris. Rundfloens bilder kan minne om Erling Engers arbeider, særlig i figurmotiver med et fortellende innslag og i den robuste og skulpturale forenkling av menneskefigurer og landskapsformer.

Rundfloen gikk på Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, Oslo under Sverre Pettersen; elev av Rolf Rude, Oslo ca. 1940–1943 og på Statens Kunstakademi, Oslo under Jean Heiberg 1945–1946.

Les mer om kunstutstillinga her.

Gå og se

Under ser du bildeglimt fra utstillinga i Gammelskula. Denne yter overhode ikke kunsten rettferdighet mht. farger og annet. Gå og se de flotte maleriene selv! Du kan også kjøpe kunstboka som Trysil Kunstforening har gitt ut om Bjarne Rundfloen - Skogens maler. Den skal lanseres på et eget arrangement senere i høst.

 Bildeglimt fra utstillinga

Kunstutstillinga i Gammelskula (12)Fra utstillingslokaletKunstutstillinga i Gammelskula (1)Kunstutstillinga i Gammelskula (2)Kunstutstillinga i Gammelskula (3)Kunstutstillinga i Gammelskula (5)Kunstutstillinga i Gammelskula (6)Kunstutstillinga i Gammelskula (7)Kunstutstillinga i Gammelskula (8)Kunstutstillinga i Gammelskula (9)Kunstutstillinga i Gammelskula (10)Kunstutstillinga i Gammelskula (13)
Sist oppdatert: 26.09.2020 13:52:55