Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Høstutstilling med Tove Judit Næverdal

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 29.08.2018 10:40:00
Spor I av Tove Judit Næverdal

​Spor | av Tove Judit Næverdal.

​Trysil Kunstforenings høstutstilling åpnet i Gammelskula lørdag 29. september med musikalske innslag og forfriskninger.

Dette var også starten på Skjæraasendagene. Kunstneren er kjent for fargesterke uttrykk, ofte i en kombinasjon av abstrakte og figurative motiv.

Kunstneren

Tove Judit Næverdal (bosatt i Oslo) har en bred kunstnerisk utdannelse, blant annet fra Vestlandets kunstakademi og Statens håndverk og kunstindustriskole (SHKS), avdeling maleri. Næverdal har bak seg en rekke separat- og kollektivutstillinger, blant annet Galleri K i Trysil.

Kunsten

Kunstneren sier dette om sitt arbeid:

- Mine arbeider har ofte sin opprinnelse i gjenkjennelse og assosiasjon til en fargepalett som kan beskrive den opplevelsen av tilstedeværelse jeg observerer i det daglige fra byens gater og i kontakt med natur, landskap – slik jeg opplever den i by og land. Nærhet og fasinasjon til naturens og omgivelsens sammensatte kompleksitet og overflater er en inspirasjonskilde. Jeg søker å finne varierte uttrykk gjennom en fargepalett hvor karakteren i strøket, stofflighet/tekstur er viktige ingredienser.

Jeg jobber i et abstrahert formspråk. Abstraksjonsgrad varierer. Arbeidsmetoden kan beskrives som en balansegang mellom kontroll og det tilfeldige handlingsrommet som oppstår mellom det bevisste og ubevisste i utførelsen av et maleri.

Jeg tenker at maleri handler om historie på flere plan. Formspråk, fargeuttrykk, strøk kan referere til kunsthistorien, egne minner, opplevelser, tradisjon og samtid. Malerier er en del av en lang sammenhengende billedutvikling og i likhet med mange andre kunstnere lar jeg meg inspirere, låner fra andre kunstnere/kunsthistorien. Det å male bilder dreier seg ikke om å finne på noe nytt, men utvikle sitt eget ut fra opplevelser og egne/andres erfaringer, la seg inspirere, låne og utvikle til sitt.

Les mer om kunstneren til høyre.

Utstillingen sto oppe til 10. oktober.

 

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 11.10.2018 12:44:37