Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

For en kveld!

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 28.09.2019 22:10:00
Konsert med Grete Storbæk Eriksen og Ashraf Sharef Khan

​Skjæraasendagenes første konsert ble en utrolig opplevelse - rett og slett itte tel å tru.

Fra venstre Nils-Olav Johansen, Viktor Marek, Grete Storbæk Eriksen, Ashraf Sharef Kahn, Asif Masih og Øyvind Fjørtoft Engen.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Grete Storbæk Eriksen og Ashraf Sharef Kahn - begge med brilliante musikere ga oss de store musikkøyeblikkene i kveld.

Ja, noen ganger så bare vet man det - dette ble stort!

Folk og musikk møtes

Med brilliante musikere, musikk som traff oss så inderlig, spennende musikkstiler, som til slutt fusjonerte - ja, det føltes som om det var like før taket lettet i kulturhuset Hagelund.

Nydelig musikk

Første del av konserten var preget av melodisk skjønnhet. Ashraf Sharef Kahn har utrolig teknisk ferdighet og citarspillerens musikk tok oss med til den asiatiske delen av verden.

Det gnistret

Så kom keyboardisten Viktor Marek på scenen, og da ble det både feiende beats, kontinental sound og trøkk. - Don't be shy - feel free to dance, oppfordret Ashraf. Så var det kanskje ikke så mange tryslinger som turte akkurat det, men vi storkoste oss.

Stemningsfullt

Mange av oss tryslinger kjenner nok litt til Grete Storbæk Eriksens musikk fra før. Hun har blant annet komponert vakre melodier til tekster av både Einar Skjæraasen og Halldis Moren Vesaas. Grete har en behagelig stemme som lett berører mange blant hennes publikum. Vi ble også berørt i kveld.

Topp musikere

Fra Trondheim hadde Grete tatt med seg to brilliante musikere. Det var Nils-Olav Johansen på gitar og Øyvind Fjørtoft Engen på cello. Johansen er professor i gitar ved Institutt for musikk, NTNU, og Engen er utdannet klassisk cellist fra musikkonservatoriet i Trondheim.

Det nære og varme

Det ble et skifte i musikkstil da Grete overtok etter Ashraf. Det ble nært, varmt, inderlig og med trysildikt.  - Tenk å være så forelsket, så man itte får sova, sa Grete. Så sang hun egenkomponert melodi til Einar Skjæraasens dikt Juninatt.

Vakker musikk

Grete har hovedfag i musikk med jazz-sang som hovedinstrument, og vi fikk høre masse fine låter i denne fine, behagelige jazzstilen som bare Grete får til. Vi fikk blant annet Helst med dæ, Kysse dæ i nakken, Itte redd førr fugla og Nydelige september. Og vi fikk også høre Alf Prøysens Ungkarssalme nydelig framført av cellisten.

To roser

Etter en konsert med mange høydepunkter, toppet det hele seg da Grete Storbæk Eriksen og Ashraf Sharef Kahn med musikere gikk på scenen. Denne gangen hadde Ashraf også fått med seg Asif Masih på trommer. Musikerne sang og spilte sammen på fire låter, blant annet på Eriksens nydelige To roser med tekst av Halldis Moren Vesaas.

Magi

Til slutt tok det helt av med improvisasjon på høyt nivå, spilleglede og flott sang. Så nå vet vi at magi skapes når folk og musikk møtes - takk for en uforglemmelig konsert!

 

 Bildeglimt fra konserten

Konsert med Grete Storbæk Eriksen og Ashraf Sharef KhanKonsert med Grete Storbæk Eriksen og Ashraf Sharef Khan (2)Konsert med Grete Storbæk Eriksen og Ashraf Sharef Khan (3)Konsert med Grete Storbæk Eriksen og Ashraf Sharef Khan (4)Konsert med Grete Storbæk Eriksen og Ashraf Sharef Khan (5)Konsert med Grete Storbæk Eriksen og Ashraf Sharef Khan (6)Konsert med Grete Storbæk Eriksen og Ashraf Sharef Khan (7)Konsert med Grete Storbæk Eriksen og Ashraf Sharef Khan (8)Konsert med Grete Storbæk Eriksen og Ashraf Sharef Khan (9)Konsert med Grete Storbæk Eriksen og Ashraf Sharef Khan (10)Konsert med Grete Storbæk Eriksen og Ashraf Sharef Khan (11)
Sist oppdatert: 30.09.2019 09:14:31