Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Konsert med Skjæraasens oldebarn

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 06.07.2016 13:13:53
Henrik Sand Dagfinrud

​Henrik Sand Dagfinrud er en anerkjent, profesjonell musiker og sanger. 18. september synger han oldefar Einar Skjæraasens viser i Nordre Trysil kirke.

​Henrik Sand Dagfinrud byr på viser av oldefaren Einar Skjæraasen når han kommer til Nordre Trysil kirke med Ensemble Blå 18. september.

​Vi har hørt ham før, så vidt det var på festforestillinga på Skjæraasendagene for fem år siden, men vi skjønte at han hadde noe på gang. Nå er han en stor sanger og musiker som vi ser fram til et gjenhør med.

Profesjonell

Henrik Sand Dagfinrud (31) er en anerkjent, profesjonell musiker og opptrer i mange sammenhenger fra sin base i Bodø. Søndag 18. september kl 17 avrunder han Skjæraasendagene 2016 med konsert sammen med Ensemble Blå i Nordre Trysil kirke.

Skjæraasen og Prøysen

Sammen fremfører de et utvalg av Skjæraasens viser i arrangementer for sang og klavertrio. I tillegg gir Henrik oss noen av oldefarens sanger i mer tradisjonell drakt, alene med sang og gitar. Ensemble Blå og Henrik spilte også jubileumskonserter i Prøysenåret, så kanskje får vi også noen smakebiter fra Prøysens viseverden.

Musikkhøgskole

Henrik Sand Dagfinrud er utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Etterpå har han hovedsakelig jobbet innenfor den klassiske sjangeren, men visesjangeren har hele tiden vært en viktig del av hans musikalske identitet.

Folkesjela

I flere år har Henrik jobbet med viser av oldefaren Einar Skjæraasen som i likhet med Prøysen var en kjent og kjær dikter som ga lyrikken en drakt av dialekt, og med det en plass i den norske folkesjela. Vi gleder oss til å høre!

Ensemble Blå

Ensemble Blå er distriktsmusikergruppa fra den blå byen Sortland. Klavertrioen består av Sindre Myrbostad på klaver, Lisa Isabel Holstad på cello og Maria Eikefet på fiolin. De spiller også i Lofoten og Vesterålen symfoniorkester og ulike kammermusikalske konstellasjoner samt produksjoner for barn og unge. Trioen driver Sortland Kammermusikkserie og er svært aktive i Ny Musikkuka og i Sortland Kammerensemble. 

Billetter

Billettene koster 150 kroner og er i salg fra 22. august på servicetorget i rådhuset, Cafe Rialto og ebillett.no. Ledige billetter selges ved inngangen.

Ensemble Blå 

Ensemble Blå.
Foto: Ove Aalo

Sist oppdatert: 19.09.2016 00:54:33