Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Storkonsert på Chai-Time festivalen

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 24.09.2019 14:00:00
Ashraf Sharef Kahn og Grete Storbæk Eriksen

​Ashraf Sharef Kahn og Grete Storbæk Eriksen møtes og gir oss spennende musikalske øyeblikk under Skjæraasendagene.

Velkommen til spennende musikalsk møte med Ashraf Sharef Kahn og vår egen Grete Storbæk Eriksen lørdag 28. september kl. 17 i kulturhuset Hagelund.

​Skjæraasendagene lar folk møtes også i det musikalske uttrykket. Chai Time-festivalen avsluttes med en spennende gratiskonsert der ulike musikkstiler og kulturer forenes.

Trysil og Pakistan

Grete Storbæk Eriksen fra Trysil og den svært anerkjente pakistanske citarspilleren Ashraf Sharef Khan byr på konsert. De har hver sin avdeling, og de spiller sammen.

Gretes låter

- I min avdeling sammen med Nils-Olav Johansen og Øyvind Fjørtoft Engen, så blir det noe fra den siste plata mi. Kysse dæ i nakken for eksempel som både er listet på NRK P1+ nasjonalt og på P1 i Trøndelag og Hedmark Oppland. Øyvind Fjørtoft Engen spilte også cello på den siste plata mi. Jeg har tidligere også spilt med han og gitarist Nils-Olav Johansen på Julejazz her i Trondheim, forteller Eriksen.

For første gang

Grete vil også framføre, for første gang, noen gjendiktninger som hun har gjort på Trysil-dialekt på låter som hun hørte masse på i oppveksten. Så her kommer smakebiter fra både Earth, Wind & Fire og Bee Gees.

Sammen med Ashraf

- Sammen med Ashraf skal vi gjøre en av mine låter, samt noe av Halldis Moren Vesaas, regner jeg med, sier Grete.

Ashraf Sharef Khan

Citarspillerens musikk kjennetegnes av en forbløffende teknisk ferdighet og en melodisk skjønnhet, og treffer både nye og erfarne lyttere av sør-asiatisk musikk. Ashraf Sharef Khan har med seg musikerne Viktor Marek og Asif Masih.

Dette blir nært og eksotisk - velkommen!

Sist oppdatert: 29.09.2019 00:54:10