Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Velkommen til UKM

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 28.01.2019 10:50:00
Sara Blixt og Levi Bråten Bjørseth

​Ungdomsrådets Sara Blixt og Levi Bråten Bjørseth er bare to av over 100 Trysil-ungdommer som gleder seg til UKM 2019 i kulturhuset Hagelund.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Over 100 Trysil-ungdommer er i sving når Ung kultur møtes denne helga - med utstillingsåpning på fredag og show på søndag.

​De gleder seg alle sammen - enten de skal vise fram kunstverkene sine, gi alt på scenen, jobbe i kaféen, rigge opp og ned, være med på kickoff og workshop eller noe av alt det andre som skjer fra utstillinga åpner fredag 8. februar kl. 18 til lyset slukkes i storsalen utpå kvelden søndag 10. februar.

65 innslag

Sara Blixt og Levi Bråten Bjørseth fra UKM-arrangøren Trysil ungdomsråd kan friste med rundt 65 kulturinnslag denne helga; 45 kunstverk og 20 sceneinnslag. Det er konferansierene Malene Ru Xie, Oda Trønnes Hagebakken og Signe Storsnes som får jobben med å knytte sammen det forrykende UKM-showet som begynner kl. 17 søndag 10. februar.

UKM-showet

På showet får vi blant annet høre Adeles Set fire to the rain, Deep Purples Black Night og Bachs Bist du bei mir - ingenting å si på spennvidden med andre ord. Og vi får se flere flotte dansenumre - flere av dem har danserne koreografert selv. Oversikt over alle innslag - både på scenen og på utstillinga - ser du til høyre.

UKM-kaféen

Ungdomsrådet og kulturavdelingen åpner UKM-kafé i vestibylen i kulturhuset kaffe og brus, kaker og vafler. Den er åpen lørdag kl. 10-16 og søndag kl. 12-17 pluss i pausen i UKM-showet.

- Overskuddet derfra går til Sykehusklovnene som gjør mye bra for de som ikke kan være med på Ung kultur møtes fordi de ligger på sykehus, sier Sara og Levi.

Mest gøy

Sara og Levi og resten av arrangørene gleder seg til UKM-helga.

- Det blir travelt, veldig travelt - men mest gøy - for oss alle. For Ung kultur møtes skal ikke være konkurranse-konkurranse. Det skal være gøy. Vi skal gjøre hverandre gode, sier de.

Billetter

Utstillingsåpninga fredag er gratis. UKM-showet søndag koster 100 kroner for voksne og 50 kroner for de over 19 år som har kulturkort. Alle til og med 19 år kommer inn gratis, men OBS: Dere må også ha billett. Billetter av alle typer får dere tak i på servicetorget i rådhuset mandag kl. 9-15 og på ebillett.no. Merk at fribillettene også er å få på nett, men da koster de 1 krone siden vi ikke får legge ut gratisbilletter der.

Sist oppdatert: 04.04.2019 15:53:21