Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Hør Karsten Alnæs fortelle om 1814

Portrettbilde av mann i sort-hvitt

​Karsten Alnæs.

Foto: Jo Michael

 

​Karsten Alnæs er en av de viktigste formidlerne av Norges fortid. Lørdag 25. oktober kl 14 forteller han om mirakelåret 1814 i Moren-salen på biblioteket.

Karsten Alnæs har skrevet mange historiske bøker, blant annet 1814 miraklenes år - ei flott bok spekket med fargerike illustrasjoner.

Dramatisk år

- 1814 var et dramatisk år i norsk historie. Norge fikk sin egen grunnlov, og resultatet av krigene ute i Europa førte til at landet vårt ble skilt fra Danmark og kom i union med Sverige. Boka forteller om grunnlovsarbeidet på Eidsvoll våren 1814 og valget av Christian Frederik til norsk konge. Forfatteren beskriver levende krigshandlingene i juli og august, etter at Karl Johans tropper gikk inn i Norge. Den korte, men dramatiske krigen endte med norsk nederlag, men vi fikk beholde Grunnloven, skriver akademika.no om boka.

Forfatteren

Karsten Alnæs debuterte som forfatter i 1975 med novellesamlingen Veps. Som en av våre aller mest produktive forfattere har han etter den tid skrevet en rekke romaner, fagbøker og mektige historieverk. Han er også en internasjonalt anerkjent forfatter. 

Ettertraktet kar

Biblioteksjef Kari Lise Hagen har lenge jaktet på Alnæs for å få ham til Trysil folkebibliotek. Men han er ettertraktet, så han har vært vanskelig å få tak i. Desto større var Hagens glede da hun endelig lyktes. Nå håper hun riktig mange tryslinger benytter denne sjeldne muligheten til å oppleve ham live. Det er gratis inngang og som vanlig fersk kringle og kaffe å få kjøpt.

 

 


  

Sist oppdatert: 20.03.2015 09:02:07