Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kari Bremnes får Skjæraasenprisen 2018

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 08.06.2018 08:47:24
Kari Bremnes på scenen - foto Yngve Olsen Sæbbe

Det er en ære og en glede å bli funnet verdig til en pris som bærer Einar Skjæraasens navn, synes årets prisvinner Kari Bremnes.

Foto: Yngve Olsen Sæbbe

​Ikke før er hun innlemmet i Rockheim Hall of Fame, så får Kari Bremnes beskjed om enda mer heder: Hun får Skjæraasenprisen 2018.

​Det er tiende gang Trysil kommune deler ut Skjæraasenprisen. Kari Bremnes kommer til Trysil for å ta imot den på festforestillinga på Skjæraasendagene lørdag 6. oktober kl. 19. Vil du være med på festen, kan det lønne seg å sikre seg billett i god tid.

Glad prisvinner

- Det er en ære og glede at jeg er funnet verdig til å få en pris som bærer navnet Skjæraasen. En av de fineste sangtekstene jeg vet er Danse mi vise, gråte min sang. Den rommer et helt liv, og jeg har sunget den mye, en av de første jeg lærte meg på gitar. Siden oppdaget jeg andre dikt som også traff meg, med sin humor, undring, lunhet, lengsel, nærhet til naturen. Jeg er veldig glad for å få denne prisen! sier prisvinneren.

Begrunnelsen

Skjæraasenkomiteen begrunner tildelinga slik:

Som Einar Skjæraasen er Kari Bremnes opptatt av møter mellom mennesker. Hun skildrer livsskjebner, lykkerus og lengsel, vemod, undring, sorg og død, savn og forventning. Hun deler egne livserfaringer med oss og maler med ordene når hun tegner sine lyriske bilder. I et intervju med Framtida sier hun: «Du mister nokon, det skjer noko med oss alle undervegs. Du blir herda i forhold til du er utilstrekkeleg og kjenner avmakt. Ein må prøve å elske si skjebne, eller i alle fall forsone seg med den. Det er ikkje alt ein rår over». Det er vanskelig å skille tekst og melodi i Karis produksjon. Kanskje kommer det av at hun alltid begynner med teksten, for så å lage melodier som føyer seg til ordene i et vakkert klangbilde.

Festkvelden

Når Kari Bremnes kommer for å motta prisen, byr Trysil kommune på en høytidelig, men også nær og intim kulturkveld der programleder Liv Simensen skal la publikum få bli kjent med Kari Bremnes gjennom en garantert god og varm samtale. Flere Trysil-artister skal tolke Kari Bremnes sine fine låter; Løken & Løken. Løken & Løken, Malin Jonsson, Braaheim og barnekoret Regnbuen. Det skal også Skjæraasens oldebarn Henrik S. Dagfinrud og hans Ensemble Blå. Dagfinrud skal også være med når Ole Martin Norderhaug på tradisjonelt vis trekker trådene mellom prisvinnerens og Skjæraasens ord og verdier.

I andre avdeling skal Kari Bremnes øse av sin rike viseproduksjon sammen med musiker Bengt Hanssen.

Sist oppdatert: 06.07.2018 17:04:18