Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Imponerende læringskurve i folkedans og -musikk

Gutt sparker lue av kjepp som dame holder, mann hopper ved siden av, fire gutter og ei jente står i kø

​Vetle Springgard hadde en gjeng med ivrige og flinke luesparkere på kurs i
halling og andre go'kar-stykker.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

 

Vi er imponert! På under en time hadde ungene og ungdommene på workshopen i folkemusikk og -dans lært seg hallingkast, en folkesang og ei felelåt.

​Og det enda noen av dem var helt blodferske i gamet! Hurra for lettlærte elever og svært dyktige instruktører; Vetle Springgard, Margit Myhr og Erlend Apneseth - tre av landets ypperste folkemusikere og -dansere.

Reinlender

Fem jentunger var med på felekurset - noen hadde begynt på kulturskolen i høst, andre hadde spilt noen år. Men etter en snau time med elitespelemann Erlend Apneseth som grundig og flink lærer, hadde alle kontroll på tonene, og reinlenderen lød spretten, ren og pen.

Go'kar-stykker

Fem gutter og ei jente hadde lyst til å lære seg halling og andre go'kar-stykker. Og Frikar-danser Vetle Springgard lærte villig bort. Gjevest var det nok å sparke hatten av kjeppen, men vi så også fin bjønndans og andre kraftkrevende elementer.

Folkesang

Vil du værra vennen min, sang fire jenter klokkeklart og fint. Det virket lett å herme etter A-sanger Margit Myhr, en av de mest talentfulle sangerne innen norsk folkemusikk.

Folkedans

Etter en pust i bakken med påfyll av saft og frukt var det klart for pardans for alle deltakerne på workshopen som Trysil-Knut Dans og Spelmannslag arrangerte i samarbeid med Skjæraasendagene-komiteen i kommunen. Kjempeartig!

 

 Bildeglimt fra workshop i folkemusikk og -dans

dansegruppe (1)dansegruppe (11)dansegruppe (2)dansegruppe (3)dansegruppe (7)dansegruppe (9)danseoppvising (3)Else Myhr (2)felespill (2)felespill (7)felespill (8)halling (1)halling (11)halling (5)halling (6)halling (7)halling (9)instruktører (3)reinlender på fele (1)reinlender på fele (2)reinlender på fele (4)sangframføring (4)sanggruppe (3)sanggruppe (4)sanggruppe (8)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:32:21