Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Høy Hollywood-faktor på årets UKM

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 27.01.2017 10:05:00
Ane Marie Sletten, Nora Simone Sande, Julie Odden og Eline Heien

​Ane Marie Sletten, Nora Simone Sande, Julie Odden og Eline Heien og resten av arrangørene ruller ut den røde løperen og håper mange tar på seg finstasen og kommer for å oppleve 70 Trysil-ungdommers kreativitet den andre helga i februar. Da er det UKM - det største kulturarrangementet for og med ungdom i Trysil.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Glitter og glamour og galla - Hollywood-faktoren er høy på årets Ung kultur møtes i Trysil andre helga i februar.​

Det kreative ungdomsrådet vårt elsker å finne på temaer til arrangementet. Ett år for eksempel var det likes. I fjor var det OL. I år blir det altså galla á la Hollywood.

På scene og i sal

- Vi håper både publikum, utstillere og sceneartister tar oppfordringa og kler seg litt ekstra fint - både til åpningen av kunstutstillingen og til sceneshowet, sier Nora Simone Sande, leder i ungdomsrådet som arrangerer UKM sammen med kommunens kulturavdeling. Pent antrekk er et ønske fra arrangørens side, men ikke noe krav. Har du lyst til å komme i olabukser og hettegenser, er du sjølsagt også velkommen.

Rød løper

Arrangøren legger uansett opp til ei stilfull ramme rundt arrangementet. Det blir rød løper, bord med hvite duker og levende lys på flatgolvet i kulturhuset Hagelund og glitrende konferansierer. Så får vi se hvor mange av deltakerne - og dem er det 70 av i år! - og publikummerne som følger opp.

42 kunstnere

42 Trysil-ungdommer har meldt inn nesten 70 bidrag til utstillingen. UKM-utstillingen i Trysil er størst i Hedmark - og kvaliteten må også være i toppsjiktet, vi kan ikke skjønne annet etter å ha sett tidligere års imponerende kunst signert unge tryslinger. Utstillingen åpner fredag 10. februar kl 18.

16 sceneinnslag

På showet søndag 12. februar kl 17 får publikum en herlig blanding av dans, musikk, sang, litteratur og film i til sammen 16 sceneinnslag. Det blir sangduetter, solister og band, ballade, pop, rap, hiphop og rock, skrekkfilm, naturvideo, film om å lage film, cosplay og noveller. Det blir så bra!

UKM-kafé

Siden det for tida ikke er kafédrift i kulturhuset, har ungdomsrådet tatt også den skjea i egen hånd. De baker kaker, steker vafler, koker kaffe, ordner med brus og åpner UKM-kafé i vestibylen fredag 10. februar kl 17-19, lørdag 11. februar kl 12-15 og søndag 12. februar kl 12-17.

Billetter

Billetter til søndagsshowet selges på ebillett.no og på servicetorget i rådhuset fra 1. februar. De koster 100 kroner for voksne, 50 kroner for ungdom 20-23 år som har kulturkort og er gratis for alle til og med 19 år. Publikumsplassene er stort sett i skrå'n. Rundt 20 billetter selges til småbordene på flatgolvet der artister, utstillere og arrangører også skal sitte. Til sammen er det bare cirka 200 publikumsbilletter, så vi anbefaler publikum å sikre seg billetter tidlig. Merk at også de kommer inn gratis, må ha plassbillett og at de må hentes på servicetorget i rådhuset.

Hele helga

Takket være 10 000 kroner ekstra som kommunestyret ga til UKM-arrangørene i år, kan de tilby alle som deltar, ei hel helg full av program. Etter utstillingsåpningen fredag blir det gratis kickoff for alle som er med på UKM i år - med taco, bli kjent-leker og mye moro.

Kunstworkshop

Lørdag kommer Stina Ericsson fra kunst, arkitektur og design-linja på Trysil videregående skole og holder workshop for alle som har bidrag på kunstutstillingen. Da får de gode tips og forhåpentligvis blir de sammen ferdige med et digert, flott kunstverk i løpet av dagen.

Scenecoaching

Lørdag er det også stemmeprøver til sceneshowet søndag. Der stiller artist og låtskriver Malin Jonsson opp med gode råd til hver enkelt om hvordan de bør opptre på scenen, hvordan de best får fram budskapet sitt og hvordan de kan utvikle det kulturelle uttrykket sitt videre.

Fylkesmønstring

Fylkesmønstringen i år er i Kongsvinger 21.-23. april. Hvem av tryslingene som kommer dit, får vi vite mandag 13. februar. De som får den vanskelige jobben med å velge blant utstillerne, er Bjørn Foyn, Laila Eggen og Even Eriksen. Tilsvarende utfordring fra sceneshowet får Malin Jonsson, John Strand og Lars Lillebo Tøraasen.

Coop-priser

UKM er ingen konkurranse. Det understrekes ved at Coop-prisene i år trekkes blant deltakerne slik at en utstiller og en artist får hver sin. Arrangørene er forresten kjempeglade for at Coop lokalt fortsetter å støtte UKM i Trysil selv om Coop sentralt ikke lenger er samarbeidspartner for UKM nasjonalt.

 

Sist oppdatert: 13.02.2017 00:55:34