Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Grete Storbæk Eriksen spiller på Skjæraasendagene

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 30.06.2016 14:01:07
Grete Storbæk Eriksen med gitar på Cafe Rialto

​Grete Storbæk Eriksen gleder seg til å ta med seg det dyktige bandet sitt og synge og spille egne låter på festforestillinga på Skjæraasendagene 17. september.

Foto: Grete Myrvold Rydje

Vår egen ​Grete Storbæk Eriksen kommer hjem for å spille på festforestillinga på Skjæraasendagene lørdag 17. september.

​Det kommer til å lufte lørdan! Hun gleder seg - og det gjør vi også.

Ny cd

Grete slipper sin tredje cd - Lengsel og love og det som varre er - i november i resten av landet. Men når hun først kommer hjem, blir det førslipp i Trysil - både fra scenen og på plata som hun lar tryslinga bli de første til å sikre seg. Dette er hennes første cd med egne tekster. Og om hun har bodd i Trondheim i mange år, er det trysildialekta hun bruker når hun skriver fra hjertet.

- Jeg synes det er så fint å få lov til å presentere plata mi heme i Trysil først, sier hun.

Smakebit

Vi har allerede fått høre en smakebit av den på radio. Kysse dæ i nakken bærer bud om at Grete kommer med ei varm og nær plate. (Du kan høre låta gratis på lenken til høyre).

- Endelig skriver Grete Storbæk Eriksen sine egne tekster! sa Nils Åge Nonstad da han spilte den i Norsk på norsk tidligere i sommer.

Sårbart

- Hete svaberg og famlende kjærlighet. Å være forelsket og vite hvem du vil ha, mens den andre er litt usikker på om han tør å satse, er en sårbar situasjon. Det handler denne låta mi om, sier hun selv. 

- Låta berører. Vi kjenner oss igjen i det, er tilbakemeldingene fra flere.

Dyktige musikere

Med seg til Trysil har hun musikerne veldig dyktige musikere som Grete selv sier tolker låtene hennes på en vakker og spenstig måte; Jo Ranheim på gitar, Kjetil Sandnes på bassgitar og
Stian Lundberg på trommer og perkusjon.

Skjæraasen

Grete debuterte med To roser i 2007. Da brukte hun bare tekster av Einar Skjæraasen og Halldis Moren Vesaas som hun satte egne melodier til. Vakkert og originalt, syntes anmelderne.

Juninatt

Hennes andre plate Juninatt kom i 2011. På den er det mye Skjæraasen og Moren Vesaas, men også tekster av Vilhelm Krag, Kerstin Søderholm og Solveig von Schoultz. Hun fikk en sterk sjuer i Norsk på norsk. Musikken passer like godt til mørke kvelder og stearinlys som i fullt sollys, mente Atle Bredal.

Billetter

Billettene til festforestillingen der vi også skal dele ut Skjæraasenprisen til forfatteren av Kongens nei og en rekke andre dokumentarbøker Alf R. Jacobsen, koster 200 kroner for voksne, 150 kroner for honnør og 100 kroner for de under 18 år. Billettsalget starter 22. august.

Sist oppdatert: 18.09.2016 00:51:14