Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Møt Mona Levin i kveld

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 13.07.2016 10:16:57
Mona Levin

​Mona Levin har skrevet sin egen families dramatiske historie i Mors historie - en familiesaga. Møt henne på Trysil folkebibliotek fredag 16. september.

Foto: Kagge Forlag

Forfattermøtet på Skjæraasendagene i år blir med Mona Levin på biblioteket i kveld fredag 16. september kl 19.

​I fjor ga hun ut boka Mors historie - en familiesaga, en sterk historie som er vel verd å lese ifølge Aftenposten.

Solveig Levin

Store deler av boken er basert på Solveig Levins egne erindringer og erfaringer, skriver Aftenposten: En god del er også hentet fra farens biografi. Men like mye er den et resultat av Mona Levins eget dypdykk i slektshistorien. Det er blitt en fortelling hun følger tilbake til pogromene og oldeforeldrenes liv i tsarens Russland på annen halvdel av 1800-tallet og frem til de første årene etter andre verdenskrig.

Tyngdepunktet

Det dramatiske tyngdepunktet i Mors historie er skildringen av det som skjedde under den store naziaksjonen mot jødene høsten 1942, skriver Aftenposten: Som det heter med Levins egne ord: DS Donau hadde lagt fra kai 14.55, med store deler av vår familie om bord, blant dem Sigmund, onkel Abraham og flere andre av de nærmeste. Det er vanskelig å glemme 80-år gamle oldemor Golde Sheer som hadde opplevd pogromene i Russland. Hun følte seg trygg i Norge inntil hun gikk opp landgangen til båten som brakte henne til Stettin der hun ble stuet inn en kuvogn og fraktet til Auschwitz.

Flukt og fred

Solveig Levins dramatiske flukt til Sverige med treåringen Mona etter at Robert Levin hadde gått i dekning, hjemkomsten og fredsfeiringa og Norges behandling av jødene i årene etter krigen er andre sterke elementer i boka. Det og mer til kommer forfatteren innom på biblioteket denne fredagskvelden. Det er gratis inngang.

 Mer informasjon

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 17.09.2016 00:52:46