Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Forfatterkveld med Sigmund Løvåsen

Portrettbilde av en mann

​Møt Sigmund Løvåsen under Skjæraasendagene.

Foto: Tove K. Breistein

​En av Trysils kjente forfattere gleder seg også til Skjæraasendagene. Nå kan du møte Sigmund Løvåsen på biblioteket torsdag 22. oktober kl 19.

Vi er ganske sikre på at det ikke bare er forfatteren selv som gleder seg til denne forfatterkvelden.

Forfatterkvelden

Sigmund Løvåsen kommer til å lese fra og snakke om de tre romanene sine, så det er bare å glede seg. Han kommer også til å si litt om hva han jobber med i Forfatterforeningen.

Nyryddinga

Sigmund Løvåsen (f. 1977) debuterte med romanen Nyryddinga i 2003, en bok han fikk både Tarjei Vesaas sin debutantpris og P2-lytternes romanpris for. I romanen treffer vi 10 år gamle Geir som bor på et småbruk der de driver med sau. Faren til Geir blir sjuk, og det blir tungt den dagen de bestemmer seg for å legge ned bruket. Men Geir og kameraten Finn gir ikke opp. Gjennom mange livlige episodar får vi bli med inn i Geirs verden.

Brakk

Romanen Brakk, som kom i 2006, er en frittstående oppfølger til Nyryddinga. Her møter vi igjen Geir, ti år etter at Nyryddinga sluttet. Brakk er enda mørkere enn Nyryddinga, og Geir har blitt eldre. Faren er død, og gården er solgt. Geir takler sorgen ved å kjøpe seg et lite småbruk der han nesten jobber vettet av seg.

Mamsell Iversen

I romanen Mamsell Iversen fra 2009 viser Løvåsen seg fra en litt annen side som forfatter. Dette er en frisk folkelivsskildring der handlingen er lagt til begynnelsen av 1900-tallet. Her møter vi den prostituerte veversken mamsell Iversen som mistenker seg selv for å ha tatt livet av Pauline Lindstad. Boka skifter raskt mellom burlesk humor og gravalvor der vi blir vi kastet inn i bygdas mange historier og møter flere fargerike karakterer.

Velkommen!

Sist oppdatert: 23.10.2015 00:52:28