Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Førpremiere på Kongens nei på Skjæraasendagene

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 13.07.2016 11:03:32
Jesper Christensen og Anders Baasmo Christiansen i et rollebilde fra filmen Kongens nei

​Jesper Christensen som kong Haakon og Anders Baasmo Christiansen som kong Olav i Erik Poppes film Kongens nei.

Foto: Paradox Film 1 AS

​Lørdag 17. september kl 12 har vi førpremiere på Kongens nei i kulturhuset Hagelund. En stor begivenhet! sier kultursjefen.

Både regissør Erik Poppe og Anders Baasmo Christiansen som spiller kronprins Olav, kommer til Trysil på førpremieren på den store festdagen på Skjæraasendagene.

Dramatiske døgn

Kongens Nei handler om de tre dramatiske døgnene i april 1940 da den norske kongen får et ufattelig ultimatum av den tyske krigsmakten: Overgivelse eller døden. Med tyske fly og soldater i hælene tvinges kongefamilien på flukt, skriver filmweb.no.

Skilte lag

De bestemmer seg for å skille lag uten å vite om de noensinne vil se hverandre igjen. Kronprinsesse Märtha reiser med barna til Sverige, mens kong Haakon og kronprins Olav blir igjen i Norge for å fortsette kampen.

Nektet å kapitulere

Etter tre døgns desperat flukt, fatter kong Haakon sin endelige beslutning. Han nekter å kapitulere selv om dette kan koste både ham selv, hans familie, og mange uskyldige nordmenn livet.

Bombet

Tyskerne svarte med et massivt bombeangrep mot Nybergsund der Kongen og regjeringen oppholdt seg. Deler av filmen er innspilt der og andre steder i Trysil samt i Elverum og på Hamar, og det er også derfor vi får vise filmen før norgespremieren som er 23. september.

Billettsalg

Kultursjefen har invitert rundt 100 gjester til førpremieren. Det betyr at rundt 300 billetter legges ut for vanlig salg 22. august på servicetorget i rådhuset, på Cafe Rialto og på ebillett.no. De koster 100 kroner for voksne og 70 kroner for barn, honnør og kulturkort.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 18.09.2016 00:51:15