Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Eventyrstund med kveldsmat på Skjæraasendagene

Eventurstund utenfor Fladhagenlåven

​Kirsti Sæter forteller Torill Koves historie om bestemora som strøk kongens skjorter på eventyrstunda i Fladhagenlåven torsdag 15. september.

​I kveld torsdag 15. september kl 17.30 er små og store velkomne på eventyrstund med kveldsmat i Fladhagenlåven.

​Kirsti Sæter forteller Torill Koves historie Min bestemor strøk kongens skjorter. Vi spiser oss mette og har det trivelig i lag.

Oscar

Torill Kove laget først film om bestemora si som strøk kongens skjorter. Den var så god at den ble nominert til Oscar. Etterpå laget Cappelen bok av filmen.

Skjortegerilja

Dette er historien om Torill Koves bestemor som i mange år strøk skjortene til kong Haakon 7. Da krigen kom, og kongen måtte flykte, startet bestemora en skjortegerilja som spredte seg til hele landet, leser vi på filmweb.no.

Tegning fra boka Min bestemor strøk kongens skjorter
Tegning fra Torill Koves Min bestemor strøk kongens skjorter.

En perle

Med store svimerker, kløpulver og ekle innsekter gjorde de livet kaldt og vemmelig for fienden. Dette er en perle av en film, noe Oscar-nominasjonen for beste korte animasjonsfilm og en rekke
festivalpriser er et bevis på, skriver filmweb.no.

Hamar-jente

Torill Kove vokste opp på Hamar, men bor nå i Canada, der hun jobber med animasjon hos National Film Board of Canada, ett av verdens beste animasjonsfilmstudioer. Hun er også designer, illustratør, animatør og manusforfatter.

Billetter

Eventyrstunda er Skjæraasendagenes barnekveld, og vi arrangerer den i samarbeid med Barnas turlag. Billettene koster 100 kroner og er i salg fra 22. august på servicetorget i rådhuset, Cafe Rialto og på ebillett.no.

Fladhagenlåven

Fladhagenlåven er en koselig, gammel låve i Løkjavegen 2. Den er ikke isolert, så kle dere godt så dere ikke fryser i høstkvelden.

Velkommen!

 

Sist oppdatert: 16.09.2016 00:54:01