Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Bjarne Rundfloen-bok og utstilling

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 04.09.2020 10:42:43
To malerier av Bjarne Rundfloen

​Landbruksavdelingen i Trysil kommune eier to malerier av Bjarne Rundfloen. Tømmerhoggeren blir med på minneutstillinga.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Trysil Kunstforening hedrer Bjarne Rundfloen med både minneutstilling og kunstbok i anledning 100-årsjubileet.

​Utstillinga i Gammelskula åpner umiddelbart etter at Skjæraasendagene er offisielt åpnet lørdag 26. september.

Åpningstider

- På åpningsdagen har vi åpent så lenge folk vil inn og se. Ellers er åpningstida kl. 12-15 hver dag til og med 7. oktober. I tillegg tar vi imot grupper på formiddag og kveld etter avtale. Send i så fall melding til 91 54 61 57. Vi håper at riktig mange vil benytte denne fleksibiliteten til å få sett utstillinga, uansett hindringer som avstand og gjøremål, sier leder i kunstforeninga Gerd Buflod.

Over 20 bilder

Rundfloen-utstillinga er en unik mulighet til å se over 20 bilder av en Trysils beste bildekunstnere gjennom tidene.

- Malerier er hentet fram fra hytta på fjellet og burommet heme og fraktet lange veger av utflyttete arvinger. Det har vært et stort engasjement, og nå er det bare å glede seg, sier Gerd Buflod.

Smittevern

Kunstforeninga tar sjølsagt smittevernet på alvor. I åpningstida kl. 12-15 kan kun fem være i utstillingslokalet samtidig med mindre alle er i familie. Lokalet blir delt inn i soner med tydelig markerte bevegelsesbaner slik at både personale og besøkende blir godt ivaretatt og kan føle seg trygge. Inngang og utgang blir på forskjellige steder. Håndsprit plasseres ved ytterdøra.

Rundfloen, Skogens maler

Boka Rundfloen, Skogens maler er i trykken. Gerd Buflod håper den blir ferdig så den kan lanseres på utstillingsåpninga, eller før hvis de rekker.

- En viktig del av forarbeidet til utstillinga er dokumentasjonen av kunstneren og bildene hans. Det kan alle ta del i gjennom denne kunstboka. May-Britt Bjørlo Henriksen har forfattet den interessante teksten, mens Anders Nyhuus har hatt ansvaret for fotografering av kunstverkene. Han har også laget det vakre bokomslaget. Dette blir årets julegave. Vi selger den på Gammelskula der det blir selvbetjening. Folk forsyner seg selv og betaler med Vipps, sier hun.

På biblioteket

Kunstforeninga tar også i bruk Morensalen på biblioteket. Der blir store Rundfloen-bilder vist i en videopresentasjon. Og kanskje blir en av veggene prydet av en vevnad med kartong signert Rundfloen.

 

Sist oppdatert: 04.09.2020 12:15:45