Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Barneforestillingen Veslefrikk med fela

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 17.10.2014 09:41:00
Barnetegning av en liten gutt med rød østerdalslue og fela si svevende over seg og sola

​Veslefrikk kommer til Trysil!

Copyright: Barneforestillingen Veslefrikk med fela

 

Vi minner om Veslefrikk med fela som spilles i kulturhuset Hagelund i kveld kl 18. Det er igjen 40 ledige billetter til forestillingen der publikum selv kan få delta aktivt.

​Veslefrikk har jobbet i tre år hos den strenge lensmannen og fått ei luselønn på tre skilling. Veslefrikk er likevel en som holder humøret og motet oppe og gleder seg til å bruke pengene på nye klær og sko. Men på veg inn til byen møter han tre merkelige skapninger. Mon tro om de er farlige? Og hvorfor vil de ha skillingene hans?

Teater, dans og musikk

Veslefrikk med fela baserer seg på det kjente folkeeventyret. I denne forestillingen får barna oppleve noen av de viktigste norske folkemusikkinstrumentene og flere typer folkedans. Det er sanger, danser og skuespiller Margit Myhr, frikar Vetle Springgard og hardingfelespilleren Erlend Apneseth som presenterer denne barne- og famileforestillingen.
 

Unge og flinke utøvere

Erlend Apneseth, Margit Myhr og Vetle Springgard er blant Norges aller fremste folkemusikere og folkedansere. Erlend slapp sin kritikerroste debutplate Blikkspor i 2013. Han har turnert mye i både inn- og utland og mottatt flere priser for sitt hardingfelespill. Margit er en kjent kveder, musiker og danser som har vært engasjert i dansegruppene Frikar og Villniss som har vært med på flere produksjoner på Västanå teater. Hun har også medvirket på flere plateutgivelser. Folkedanseren Vetle Springgard har gått på Frikar-akademiet, og han har blant annet vært med på Frikars produksjon i Kina i 2012.
 

Billettene

Forestillingen er på flatgolvet med publikum sittende tett innpå Veslefrikk og alle han møter. Barna skal enkelt kunne delta aktivt i forestillingen som passer best for aldersgruppen 6-13 år. Billettene koster 100 kroner og selges på servicetorget i Trysil rådhus, Café Rialto og www.billettluka.no
 
Så kjære barn - ta med mor, far og besteforeldre og bli med på et folkemusikalsk eventyr!
 

 

Sist oppdatert: 04.02.2019 16:45:20