Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Astroshow på Skjæraasendagene

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 16.07.2018 13:49:27
Anne Mette Sannes og Knut Jørgen Røed Ødegaard. Foto: Trym Norman Sannes

​Knut Jørgen Røed Ødegaard og Anne Mette Sannes kom til Trysil på Skjæraasendagene og bød på siste nytt fra verdensrommet i et spektakulært multimedieshow.

Foto: Trym Norman Sannes

​Anne Mette Sannes og Knut Jørgen Røed Ødegaard kom til kulturhuset Hagelund med astroshowet Out of Space.

​​Ingen kan snakke så fengende og oppglødd om verdensrommet som astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard og hans like kunnskapsrike og begeistrede kone, Anne Mette Sannes. Hun er science fiction-forfatter, vitenskapsformidler og dokumentarfilmprodusent.

Spektakulært

Out of Space er et multimedieshow med spektakulære bilder, filmer, animasjoner, lydeffekter og musikkvideoer - se hjemmesida deres. Etter showet fikk publikum holde ekte steiner fra verdensrommet, og mange benyttet anledningen til å kjøpe signerte bøker og filmer om verdensrommet.

Ut i rommet

Astroshowet er svært aktuelt på grunn av epokegjørende oppdagelser og romprosjekter den siste tida. De to mener vi vil bosette oss på månen og Mars og ha gruvedrift på asteroider. Og allerede i løpet av 20 år tror de romheisene har kommet - og de vil gjøre det enkelt, billig og trygt å sende mennesker, materialer og utstyr til og fra verdensrommet.

Gammaglimt og exo

Siste utforskning av Pluto og andre mystiske objekter ytterst i solsystemet, de mest interessante exoplanetene - dvs. planeter utenfor vårt solsystem - som er funnet hittil, sorte hull, gammaglimt, exomåner og exokometer - det var noe av innholdet i showet.

Mange spørsmål

Hvilke muligheter finnes for intelligent liv, og hvordan vil vi eventuelt kunne oppnå kontakt med fremmede sivilisasjoner? Hva vet vi om mørk materie og den enda mer merkelige mørke energien som omgir oss? Er vårt univers bare en del av et gigantisk multivers? Finnes ormehull, og hvilke muligheter kan disse i så fall gi oss? Det var noen av spørsmålene de besvarte.

Dramatisk framtid

De fortalte også om vårt solsystems og galaksens dramatiske framtid, hvilke farer som kan true menneskeheten før dette, og hvilke muligheter vi har for å berge oss. Mange var glade for at de vikk være med og oppleve Universets mysterier.

Sist oppdatert: 08.10.2018 17:33:05