Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Aktivitetsskolens første år er over

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 23.06.2016 12:45:14
To elever hopper fra Grøtøybrua og ned i Trysilelva

​På sommeravslutningen på aktivitetsskolen kunne de som ville, hoppe fra Grøtøybrua og ned i Trysilelva. Tøft.

Foto: Johan Søderlund

​Rundt 60 ungdomsskoleelever har hatt et innholdsrikt, spennende og artig år på aktivitetsskolen.

​- Ungdommene, foresatte, aktivitetslederne og vi i styringsgruppa er enige om at aktivitetsskolen er et fantastisk tilbud som vi håper kommunestyret bevilger penger til også i årene framover, sier kultur- og idrettskonsulent Malin Jonsson.

Hestefag

Ungdommene har fått prøve seg på mange aktiviteter som de aldri har vært borti før, og det har gitt mersmak. For eksempel har ei jente som aldri har ridd før, valgt hestefag på videregående skole. Og et par elever har spurt om sommerjobb hos Trysilguidene som har vært instruktører på mange aktiviteter. Mange har fått nye venner, og gruppene har blitt skikkelig sammensveiset.

Avslutning

Både aktivitetslederne og elevene har hatt sommeravslutning. Aktivitetslederne var invitert på bløtkake med styringsgruppa i rådhuset der Malin Jonsson ga dem en solid attest: Fantastisk bra jobbet for og med ungdommene våre! Elevene var på fartsfylt rafting på Trysilelva, bruhopping fra Grøtøybrua og grilling ved Sagnøya.

Neste år

Neste år ligger det an til at aktivitetsskolen får drøyt 30 elever inkludert noen fra videregående skole som skal være med på toppidrett. I tillegg kan det hende Snow Team Trysil også blir med på den. De to andre tilbudene er fra a til å og ekstremsport. Søknadsfristen er ute, men det er fortsatt igjen noen plasser, så det er bare å søke.

- 12 av søkerne til neste sesong er ikke fysisk aktive fra før. Det er veldig bra at de melder seg på, for det største målet med aktivitetsskolen er nettopp å få flere ungdommer til å drive med fysiske aktiviteter, sier Malin Jonsson.

Årene framover

- Vi i styringsgruppa er enige om at vi må markedsføre skolen bedre for å holde interessen ved like. Vi vil også vurdere nye tilbud som aktivitetslederne har foreslått, for eksempel pistolskyting, tennis og golf, sier Malin Jonsson.

Og kanskje blir det etterhvert et tilbud for voksne også, for eksempel et opplegg over 10 uker der de får prøve forskjellige aktiviteter.

 Bildeglimt fra sesongavslutningen på aktivitetsskolen - fotos fra raftinga: Johan Søderlund

DSCN0808DSCN0815DSCN0818DSCN0823DSCN0825DSCN0826DSCN0830DSCN0835DSCN0840DSCN0847DSCN0852DSCN0854DSCN0856Sesongavslutning for aktivitetslederne

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 23.06.2016 13:18:56