Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysil-ungdom får nye aktivitetstilbud fra høsten

En hvit og en svart hund i spann foran fire andre hunder

​Sledehundkjøring er tilbud på to av pakkene på aktivitetsskolen i Trysil.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

 

​Til høsten kommer aktivitetsskolen i Trysil med spennende aktiviteter for ungdomsskoleelever uansett interesser, aktivitetsnivå, form og fasong.

​Folkehelse. Hele folket i bevegelse. Viktig, men ikke like enkelt alltid. For alle vil ikke spille fotball, kaste håndball, stå på ski eller brett, skate eller sykle. Nå lanserer prosjektleder Geir Graff helt andre aktiviteter, først og fremst for å treffe dem som ikke er særlig aktive i dag, men han har attraktive tilbud til alle, tror han.

Ungdomsskoleelevene først

Politikerne er like opptatte av folkehelsa som prosjektlederen. Før jul bevilget kommunestyret 450 000 kroner til drift av aktivitetsskolen ut 2016. Blir den en suksess, vil nok politikerne strekke seg langt for at den skal fortsette også etter det. Fra høsten 2015 er det altså ungdomsskoleelevene som får tilbudet. Fra høsten 2016 er tanken å utvide tilbudet til videregående skoleelevene også.

Lekbetont

Aktivitetsskolen skal være et supplement, ikke en konkurrent til etablerte tilbud som idrettslagene, kulturskolen og andre har i dag.
- Den skal være lekbetont. Det skal være gøy å være med. Her handler det ikke om å konkurrere. Hos oss skal ønsket om å lykkes, ikke på frykten for å mislykkes, være ledestjernen. Det skaper indre motivasjon, og det øker sannsynligheten for at de unge
velger et aktivt liv, sier Graff.

Fem pakker

De unge kan velge mellom fem forskjellige pakker:

  • Treningsgruppe
  • Ekstremsport
  • Aktivt friluftsliv
  • Fra A til Å
  • Toppidrett

Treningsgruppe

I treningsgruppen inngår aktivitetene lek og øvelser ute, skog og lysløype, topptur, spinning, aktiviteter i gymsal, slalåm, lek i snø, langrenn og pilates.

Ekstremsport

De som velger ekstremsport, får prøve seg på snowboard, kajakk, buldring, juving, slalåm, twintip, off pist, surfing, skateboard og klatring.

Aktivt friluftsliv

Aktivt friluftsliv består av sykling, kano, toppturer, slalåm, off pist, skogstur på truger, sledehundkjøring, langrenn, fiske, kajakk, juving og klatring.

Fra A til Å

Fra A til Å har aktiviteter som sledehundkjøring både sommer og vinter, motor, hest, skyting, slalåm, dans, turn, bowling, juving og sykling.

Toppidrett

Toppidrett er først og fremst et tilbud til de som er aktive fra før. På programmet står mot alle odds - Paralympics, kraft og styrke, basistrening for å bli best, konsentrasjon og fokus, lek som trening, teknikktrening, turn som basis, mental trening, testing, skadeforebygging, rytme og koordinasjon og treningstalent.

Samarbeidspartnere

Instruktørene skal stort sett hentes fra lokalt nærings- og foreningsliv. Blant dem vi ønsker å ha med på laget er Trysilguidene, Mountain King's sledehundkennel, Trysil hestesenter, NMK Trysil, Trysil jeger- og fiskeforening, Trysil fellesforening for jakt og fiske, Radisson Blu Resort Trysil. Høgskolen i Hedmark er også bidragsyter.

Pris

Plassene vil bli annonsert med søknadsfrist i mai. Prisene varierer litt; 1 000 kroner i året for treningsgruppen, 2 000 kroner i året for aktivt friluftsliv, fra A til Å og toppidrett og 2 500 kroner i året for ekstremsport. Alle gruppene får undervisning en gang i uka, unntatt toppidrett der deltakerne samles en gang i måneden.
- Det er rimelig. I tillegg ser vi på en ordning der de som ikke har råd, kan søke om redusert pris, for vi vil at alle skal ha muligheten, sier Geir Graff.

Til høyre finner du planen for aktivitetsskolen neste skoleår.

Brystbilde av to vinterkledte menn i toppluer
Ordfører Ole Martin Norderhaug og prosjektleder Geir Graff håper 
ungdomsskoleelevene blir begeistret for aktivitetsskolen.
Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

 

Sist oppdatert: 27.03.2015 06:51:14