Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

I MORGEN: Den store kinodagen

Rollebilde fra filmen Snekker Andersen og Julenissen

Trond Espen Seim spiller snekker Andersen i den nye filmen basert på Alf Prøysens bok. Den får førpremiere på Den store kinodagen 5. november.

Foto: Fantefilm Fiksjon AS

​Vi minner om Den store kinodagen i morgen, lørdag 5. november. Vi viser fem filmer på Trysil kino, og billettprisen er halvert.

Den første filmen starter kl 12, den siste kl 20.30. Husk at film er best på kino!

Storkene

Første film ut er den amerikanske animasjonskomedien Storkene kl 12. Den har norske stemmer og  6-årsgrense. På sitt beste leverer regissørene flere innovative og helsprø animasjonsablegøyer som virkelig åpnet latterdøra til Filmpolitiet i NRK. En særdeles samarbeidsvillig ulveflokk er blant bekjentskapene som kommer til å huskes godt.

Snekker Andersen og Julenissen

Andre film er en norsk førpremiere; Snekker Andersen og Julenissen og starter kl 14. Trond Espen Seim og Anders Baasmo Christiansen spiller hovedrollene i denne nyinnspillingen. Den er sjølsagt basert på Alf Prøysens bok, så her er vi sikret mye varme og ekte julestemning for hele familien.

Kongens nei

Tredje film er Kongens nei kl 16. Formidabel, filmen alle må se, heter det om det norske krigsdramaet signert Erik Poppe. Den er sett av en halv million nordmenn allerede, og er kandidat til Oscar for beste ikke-engelsktalende film. Femmere og seksere er trillet over det ganske land, og Jesper Christensen og Anders Baasmo Christiansen får mye ros for innsatsen som henholdsvis kong Haakon VII og kronprins Olav. Filmen har 9-årsgrense.

Børning 2

Fjerde film begynner kl 18.30. Også den er norsk og har Anders Baasmo Christiansen i hovedrollen. Børning 2. Her fries det både til råne- og amcarmiljøet - og alle andre som vil ha lett underholdning, skriver Cinema: Regissør Hallvard Bræin har laget en sjangerfilm som garantert treffer målgruppen. Humoren er enkel, men sjarmen er tilsvarende stor i en film skapt for cola og popcorn. Filmen har 6-årsgrense.

Doctor Strange

Vi avslutter Den store kinodagen med et amerikansk actioneventyr kl 20.30. Doctor Strange har norgespremiere dagen før. Nok en Marvel-film om magiske krefter. Doctor Strange får magiske krefter hos enklaven Kamar-Taj. Skal han vende tilbake til rikdom og status, eller legge alt det bak seg og forsvare verden som den mektigste trollmannen av dem alle.

Billetter

Det er halv pris på kinobillettene denne dagen. Det betyr at voksne betaler 47 kroner, de med kulturkort 35 kroner og barn og honnør 34 kroner. Plassbilletter kan du nå kjøpe både på servicetorget, på ebillett.no og på Café Rialto. Vi anbefaler flest mulig å kjøpe billett på forhånd. Da slipper du å stå i billettkø.

 

Sist oppdatert: 06.11.2016 00:51:02