Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Storfilm spilles inn i Nybergsund i februar

To menn foran rød treetasjes bygning

​Trysils ordfører Ole Martin Norderhaug og storfilmens regissør Erik Poppe
foran Elverum folkehøgskole.

Foto: Gunnar Østmoe, Østlendingen

 

​I februar kommer regissør Erik Poppe og hans team til Nybergsund for å gjøre opptak til storfilmen Tre døgn i april.

- Denne filmen handler først og fremst om kong Haakon, men også om selve dramaet og alt det som skjer rundt. Om flukten hans og det å unnslippe fra tyskerne. Og så er det interessant å portrettere en person som vi egentlig ikke vet så mye om, sa Poppe til NTB, som besøkte filmsettet på Oscarsborg festning i april. 

Første film om Kongens nei

Tre døgn i april er den første filmen som forteller om hvordan kong Haakon reiste seg mot den tyske overmakten de skjebnesvangre dagene i april 1940, leser vi på filmweb.no.
Onsdag denne uka var filmfolk, sponsorer, representanter fra kommuner og næringsliv samlet til miniseminar rundt storfilmen om kong Haakons dramatiske opplevelser 8., 9. og 10. april 1940. 

Midtskogen, Elverum og Nybergsund

Det meste av handlingen foregår på aksen mellom Midtskogen, Elverum og Nybergsund, leser vi i Østlendingen. På seminaret var både foredragsholdere og inviterte var opptatte av hvordan regionen kan dra nytte av filmsatsingen, men også hvor avhengige filmprodusentene er av lokalt engasjement.
- Det skjedde her. Dere sitter på juvelene, sørg for å fortelle historien gjennom dem, sa Erik Poppe ifølge Østlendingen. Han sier filmteamet fortsatt er svært interessert i historier, bilder og opplevelser som måtte finnes rundt i distriktet fra aprildagene i 1940.

Nybergsund i februar

Ordfører Ole Martin Norderhaug var til stede på filmseminaret.

- Der fortalte regissør Erik Poppe og hans medarbeidere hva de tenker om filmen som kommer høsten 2016. Opptakene har startet, og i februar kommer de til Nybergsund. I tillegg til å fortelle en viktig og gripende historie gir innspillingene i Elverum og Trysil oss en stor mulighet til å sette området på kartet, blant annet for besøksnæringa, sier Norderhaug.

Ønsker innspill

- Filmopptakene gir oss også mulighet til å få innsikt i hvordan en slik film blir til, og vi kan bidra til å gjenfortelle krigshistoria for nye generasjoner. Vi vil i nær framtid sette ned ei arbeidsgruppe som skal se på disse mulighetene. Kom med innspill og ideer! sier ordfører Ole Martin Norderhaug. 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:32:01