Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Tre Trysil-gutter med dikt og tegning i lærebok

Tegning av to gutter som leier hverandre foran diger bygning med skog bak og regnbue over

​Fredrik Kjellaas Bryn fra Innbygda var ni år da han tegnet denne vennskapstegningen som står på trykk i forlaget Aschehougs lærebok Nye Zeppelin 3.

Nikolai Hansen Bakken og Sindre Westad har fått ett dikt hver og Fredrik Kjellaas Bryn en tegning på trykk på side 45 i Aschehougs Nye Zeppelin 3.

​Forlaget H. Aschehoug & Co har akkurat sluppet boka som en rekke tredjeklassinger rundt om i landet tar i bruk fra høsten. Gjett om vi er stolte av de poetiske og tegneføre ungguttene!

Gi meg en venn

Diktene og tegningen som Trysil-guttene står bak, har tidligere vært trykt i Gi meg en venn - onga våre om vennskap som Trysil kommune ga ut til Skjæraasendagene 2013. Nå spres de til et større publikum, og guttene får som seg hør og bør honorar fra forlaget for sine kunstneriske og lyriske bidrag.

Nikolais dikt

Diktet som Nikolai Hansen Bakken fra Innbygda får på trykk i Zeppelin, skrev han da han var 10 år. Det heter En god venn og er slik:

En god venn,
er en som vil
leke med deg,
snakke med deg,
være hyggelig mot deg.
En venn er en
du kan stole på.

Sindres dikt

Sindre Westad fra Slettås var 11 år da han skrev sitt dikt Vennskap:

Vennskap er hemmeligheter,
som sitter ofte på busseter.

Flere senere?

Forlagsredaktør i Aschehoug Sissel Breievne har tydeligvis falt for Trysil-elevenes evne til å dikte og tegne, for i et brev til Beathe H. Sande på kulturavdelinga vår skriver hun at det kan være aktuelt med flere dikt og tegninger fra Gi meg en venn i senere revisjoner av Zeppelin-bøkene.

Sist oppdatert: 12.04.2016 14:33:54