Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Tour of Norway for kids i Trysil

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 18.06.2019 07:41:57
Deltakere på Tour of Norway for kids

​Tour of Norway for kids er Norges største sykkelritt for barn. 28. juni kom de til Trysil. Rittet er åpent for alle mellom 0 og 13 år.

Foto: Øyvind Lillehagen

Fredag 28. juni 2019 krydde det av små syklister i Trysil sentrum. For da var det Tour of Norway for kids.​

​- Trysil om sommeren = sykkelmorro! Under Trysil bike festival foregår mye av aktivitetene oppe i der fantastiske sykkelanlegget de har i Trysil. Men i dag var det barna som lagde sykkelfest nede i Innbygda. Takk til alle foreldre og barn for en fantastisk dag! skriver arrangøren på sin facebookside.

Skigymnaset

- Jeg synes jo det er litt ekstra moro å ta med Kids til Trysil da jeg gikk på skigymnaset der i 1991-1993 og hadde Kjell Aurmo, som nå er bygdas stolte senior alpiness, som klasseforstander, sier arrangørens Øyvind Lillehagen.

Størst

Før rittet sendte han oss denne informasjonen:

Tour of Norway for kids er Norges desidert største sykkelritt for barn. Alle som starter vinner, og alle får premie! Det er gratis å delta, og alle deltakere får sin egen kids t-skjorte og flotte deltakerpremier.

28. juni

Fredag 28. juni kommer Kids til Trysil. På Trysil Bike festival blir det full rulle for barna i sentrum. Oppmøte fra kl. 17 og første start kl. 18. Vi gjør som alle andre store sykkelritt med respekt for seg selv; på slutten av hvert arrangement deler vi ut tre trøyer på vilkårlig nummer som vi trekker ut.

Ny sykkel

Men vi gir oss ikke med det. Hos oss deles det også ut en flunkende ny sykkel. Eneste kriteriet for å kunne vinne en av disse fire flotte premiene, er at deltakeren må opp på podiet, og dermed være der når vi roper opp vinnernummeret. Ellers trekker vi videre til vi finner noen som er til stede.

0-13 år

Rittet er åpent for alle mellom 0 og 13 år. Vi kjører det klassevis med følgende intervaller:

  • Trehjulssykler og støttehjul
  • 5-6 år
  • 7-8 år
  • 9-10 år
  • 11-13 år

Ved stor deltakelse kjører vi enkle aldersklasser.

Slingringsmonn

Hos oss kommer sikkerheten i høysetet, så ingen får starte uten hjelm. Har du sparkesykkel, er det bare å slenge seg med. Vi er ikke helt konsekvente på alderstrinn. Er du fire år og har tatt av støttehjulene, er det valgfritt om du vil kjøre sammen med trehjulssykkel og støttehjul eller fem og seks år. Det samme gjelder om du er fem år og fremdeles kjører med støttehjul på.

Rundløype

Trehjulssykler og støttehjul kjører som regel en kortere runde enn de resterende klassene. Her er det lokale justeringer på hvert enkelt sted. De andre klassene kjører rundløyper på rundt 500 meter. V justerer antall runder etter alder.

15. sesongen

I år er det 15. sesongen vi er på vegen. Vi satser på et skikkelig rekordår i år. Vi skal som alltid besøke over 50 ulike steder rundt i hele Norge. Sjekk oss ut på Facebook. Der holder vi dere oppdatert daglig under turneen og legger ut alt av videoer, bilder og informasjon.

 

Sist oppdatert: 29.07.2019 08:03:33