Tittel: Fabelaktig festforestilling - igjen!
Url: https://www.trysil.kommune.no/tema/kultur-og-fritid/Sider/Skjæraasendagenes-festforestilling-2013.aspx
Fabelaktig festforestilling - igjen!

Fabelaktig festforestilling - igjen!

Nærbilde av Marian Aas Hansen som synger

​Marian Aas Hansen var glad for at hun fikk komme på Skjæraasendagene.
Det var alle vi i salen på festforestillinga også.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Å, du store mi tid - kulturavdelingen i Trysil kommune kan lage fest det lufter lørda'n av! ​Tusen takk for nok en topp kveld i kulturhuset Hagelund!

​Skjæraasendagenes festforestilling ble nettopp det - en festforestilling! Det ene høydepunktet avløste det andre. Vi fikk servert musikalske godbiter på rekke og rad: Til ungdommen, Gabriellas sång, The Rose, Tir'na Noir, Gje meg handa di, Vår Herres klinkekule, Mitt hjerte er ditt og et potpourri av Abbas beste for å nevne noe. Og som seg hør og bør på Skjæraasendagene: Du ska itte trø i graset, Danse mi vise, Hokken ska'n blonke tel og Den som inga jente fekk.

Nye generasjoner

På Skjæraasendagene 2013 har vi lansert boka Gi meg en venn - onga vår om vennskap der elever fra alle barneskolene i Trysil har skrevet dikt og noveller og illustrert dem. Frida Nordnes Bækken fikk æren av å åpne festforestillinga mi sitt dikt:
Jeg er glad i å få venner,
så får vi se hva som hender.
Du kan godt bli venn med meg,
men først må jeg bli kjent med deg.

The Monday People

Festen begynte med den fabelaktige a cappella-gruppa The Monday People som imponerte stort med store sangstemmer, god koreografi, mye humor og en musikalsk formidlerglede som gikk rett hjem hos alle i salen. De flettet mye lokalstoff inn i introduksjonene sine: Trysil 2-rader'n og Trysil-Knut Dans og Spelmannslag, Bøes og Knettsetra. Ikke så rart siden en av medlemmene, Mårten Fuglaamoen, vokste opp i Kørsberje.

Mozart og Skjæraasen

De ga oss barnesanger som Bæ, bæ lille lam, Tante Sofies vise og Pål sine høner, gjorde et råbra Abba-potpourri, danset tango med Gunnar på Mo og avslørte at ikke bare Finn Ludt og Bente Kvile Buflod har tonesatt Du ska itte trø i graset. Det har både Händel, Beethoven og Mozart også - Mozart så gar to ganger. Ja, og ikke å forglemme den tyske komponisten Carl Orff. Men hans melodi var så kort at det bare var plass til Trø i graset, spede spira, mållaust liv har mening og. Gruppemedlem Stine leste diktet Du er min venn av Selma Løvlund Jota - ett av dem som er med i Gi meg en venn.

Takknemlig stjerne

Marian Aas Hansen er ei kjent musikalstjerne og har opptrådt på mange store scener. Hun var oppriktig glad og takknemlig for å bli invitert til Trysil på Skjæraasendagene. Uhøytidelig, nedpå, varm og nær fikk hun Trysilpublikummet til å føle seg like takknemlige. Hun sang Den som inga jente fekk, ba om unnskyldning for dialekta og innrømmet at hun ikke skjønte alle ordene. Som Je kjenner en stakkar som aldri såg serken før'n sat i ei rye på golvet som veft. Olav Teppen på første rad trådte til og forklarte at gamle, utslitte serker ble vevet inn i golvryer.

Dikt

Marian Aas Hansen var imponert over den koselige garderoben hun ble tildelt og at hun fikk boka Min unge sang med dikt av Halldis Moren Vesaas i gave fra Trysil kommune. Fra den leste hun Ny kvinne. Og fra Gi meg en venn, som hun synes er en helt nydelig bok, leste hun To strå av Jørgen Kjellaas Bryn.  

Dyktig pianist

Pianist Trond Akerø-Kleven akkompagnerte Marian Aas Hansen i sangene hun gjorde uten Skjæraasenkorpset: Den som ingen jente fekk, Hokken ska'n blonke tel, Mitt hjerte er ditt, sin egen oversettelse av Lisa Nilssons Bare ord, Trassvisa henne Tora og Vår Herres klinkekule. Hun var overlykkelig over akkompagnementet:
- Tusen takk, Trond for at du ville glede meg med dine skjønne, vidunderlige toner, sa hun. Vi takker også, både Trond og Marian!

Skjæraasenkorpset

Siste avdeling sto det nye Skjæraasenkorpset for - med og uten Marian Aas Hansen. Visa vid vindens engar, The Rose, Colours of the Wind, Att angöra en brygga, Gabriellas Sång, En natt forbi, Gje meg handa di og Tir'na Noir. Vi hører dem gjerne igjen! Det var fantastisk mye og god musikk - både fra korpset som helhet og fra solistene Benedicte Steensen, Marit te Walvaart, Rune Mobæk og Stefan Bernard.
- Fabelaktig godt, sa Marian Aas Hansen og takket varmt for at hun fikk lov til å synge med dem.
De avsluttet Det lufter lørda'n med en overraskelse: A child is born sammen med The Monday People - et verdig punktum på en stor kveld.

 Mer informasjon

 Bildeglimt fra Det lufter lørda'n

Anne_Norderhaug_Sætre_og_Frida_Nordnes_BækkenBlomsteroverrekkelser (2)Blomsteroverrekkelser (4)Korpsmusikere (1)Marian_Aas_Hansen (1)Marian_Aas_Hansen (2)Marian_Aas_Hansen (3)Marian_Aas_Hansen_leser_fra_Gi_meg_en_vennMarian_Aas_Hansen_leser_fra_Min_unge_sangMarian_Aas_Hansen_og_ Trond_Akerø-KlevenMarian_Aas_Hansen_og_dirigent_og_korps2Marian_Aas_Hansen_og_korpsetMarian_Aas_Hansen_og_Stefan_BernardMarit_te_Walvaart_og_Benedicte_Steensen (3)ScenedekorasjonStefan_Bernard_og_korps (3)The Monday People (11)The Monday People (14)The Monday People (3)The Monday People (9)

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:31:40
Du er her: Trysil > Tema > Kultur og fritid > Fabelaktig festforestilling - igjen!