Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Programmet for Skjæraasendagene 2013

Kari Odden, Beathe Sande, Anne Norderhaug Sætre og Ester Borg Rasmussen.

​Skjæraasenkomiteen 2013. Fra venstre: Kari Odden, Beathe H. Sande, Anne Norderhaug Sætre og Ester Borg Rasmussen.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

En stolt og kvinnesterk komite har spikret programmet for Skjæraasendagene 2013.

​Dette kan vi glede oss til:

  • Lansering av barnebok av lokale forfattere og illustratører
  • Festforestilling med Marian Aas Hansen, Skjæraasenkorpset og The Monday People
  • Skjæraaseninspirerte barnehagebarn i Trond Magnum-regi
  • Skjæraasenmesse
  • Kunstutstilling
  • Fotoutstilling med foredrag

Boklansering

Skjæraasendagene 2013 starter med et skolearrangement torsdag 24. oktober. Da lanseres boka Gi meg en venn - onga våre om vennskap. Komiteen er litt hemmelighetsfulle ennå, for dette er en sak som fortjener enda større oppmerksomhet enn den kan få på en felles presentasjon av Skjæraasendagene, sier de. I alle fall - boka er skrevet og illustrert av barneskoleelever fra Trysil. Vi ser fram til å få høre mer.

Kunstutstilling

To utstillingsåpninger har komiteen funnet rom for denne torsdagen. Den ene er på Café Rialto kl 17. Der stiller kunstneriske sjeler fra Trysil videregående opp med Reflekser - tusjtegninger, illustrasjoner, installasjoner og ei minibok i trekkspillform med sitater og utdrag fra Einar Skjæraasens diktning.
De har også laget en lang, smal collage med illustrasjoner, dikt og noveller som ikke fikk plass i Gi meg en venn - onga våre om vennskap.

Fotoutstilling

Den kjente fotografen, Nrk-mannen og forfatteren Lasse Thorseth har skjenket alle sine Trysil-bilder i gave til kommunen. Fra denne rikholdige skatten har Siri Eggen Løken plukket ut en del fotografier, blant annet fra fløtinga, til ei fotoutstilling i den renoverte, tidligere lesesalen på biblioteket. Den åpner torsdag kl 18. Lasse Thorseth vil selv være til stede for å holde det komiteen har forstått er hans aller første foredrag om sitt arbeid.

Onga våre

Fredag kl 18 bør kulturhuset Hagelund fylles til randen av krye foreldre, besteforeldre og alle oss andre som er nyfikne på hvordan de yngste av oss tar vare på arven fra Skjæraasen. Alle barnehagene i Trysil vil være representert på scena når unger danser, synger, dramatiserer og viser fram tegninger. Trond Magnum loser aktører og publikum gjennom forestillingen Onga våre. Vi tipper det blir rett så festlig. 

Det lufter lørda'n

Lørdagen står som vanlig i festforestillingen Det lufter lørda'ns tegn. I år er Marian Aas Hansen det største trekkplasteret. Hun skal synge både alene og sammen med Skjæraasenkorpset. Korpset er godt i gang med å øve inn kjente musikalnumre, Skjæraasenviser og andre vakre melodier som Gabriellas sång.
A cappella-gruppa The Monday People med blant andre tryslingen Mårten Fuglaamoen får utfolde seg i en egen avdeling. De har opptrådt flere ganger i Trysil, men mange nok har ikke oppdaget dem ennå, mener kultursjefen og håper denne kvelden skal rette på det. De kommer blant annet med Danse mi vise og Du ska itte trø i graset - med en vri, må vite.

Skjæraasenmesse

Skjæraasendagene 2013 avsluttes med Skjæraasenmesse i Trysil kirke søndag 28. oktober kl 18. 

Billettsalg

Billettsalget til Onga våre og Det lufter lørda'n starter 1. oktober på servicetorget i rådhuset og på billettluka.no.
Billettene til Onga våre koster 120 for voksne og 50 for barn.
Billettene til Det lufter lørda'n koster 250 kroner for voksne, 200 for honnør og 75 for barn.

 Mer informasjon

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 04.02.2019 16:43:33