Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Piano til salgs

Biblioteksjefen spiller på pianoet

​Biblioteksjef Kari Lise Hagen spiller en liten, munter melodi på pianoet.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Vi selger det gamle pianoet på biblioteket til høystbydende over 5 000 kroner.

​Autorisert pianotekniker og pianostemmer Kristian Hanken har besiktiget og prøvespilt pianoet og slår fast at pianoet har en stor og varm tone med god mekanikk og spilleart. Det er lettspilt og godt i anslaget.

Godt merke

Pianoet er av kvalitetsmerket Rônisch og er produsert i Tyskland på 1930-tallet.
- Markedet for så gamle pianoer er muligens litt labert for tida, men at det er et Rônisch-piano veier opp for det. Anbefalt salgspris er 5 000 - 10 000 kroner, uttaler Hanken.

Mobilt

Han mener det er positivt at pianoet har påmontert ekstra skoletrinser. Det gjør det mer mobilt. Det lar seg flytte uten at golvet blir skadet selv om det veier over 200 kilo.

Oppgradering

Han merket noe sprekk i klangbunnen og at naglene er litt for løse i stokken til å gi optimal stemmestabilitet. Oppgradering av stemmestabiliteten og stemming anslår han vil koste cirka 3 000 kroner. Når det er gjort, vil pianoet egne seg godt til øving ifølge Hanken.

Utseende

Han slår fast at pianoet naturligvis bærer preg av alder og bruk, og at det også har noen ytre mangler som skjoldete lakk på venstre vange.

Budfrist

Vi selger pianoet til høystbydende over 5 000 kroner. Budfristen er fredag 10. januar kl 15. Du kan legge inn bud ved å sende en e-post til bibliotek@trysil.kommune.no eller ringe 62 45 77 75.
Den som kjøper pianoet, må selv hente det, eventuelt besørge frakten.
 

 Mer informasjon

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 03.03.2015 11:28:52