Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Ordføreren takker for seg med en historiekveld

Ole Martin Norderhaug i blå busserull med gammel tømmermerkingsøks

​Ole Martin Norderhaug har opparbeidet seg et visst ry som historieforteller. Nå takker han for seg etter 16 år som ordfører med å invitere alle som vil på historiekveld i kulturhuset Hagelund.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Ole Martin Norderhaug er en eminent og glødende historieformidler. Onsdag 14. oktober kl 18.30 inviterer han til dobbel historiekveld i kulturhuset Hagelund.​

​Historiekvelden er sjølsagt gratis, for den er Ole Martin Norderhaugs takk til tryslingene som har gitt ham 16 år i ordførerstolen. Fra 20. oktober heter ordføreren i Trysil Erik Sletten.

Overraskelser

Historiefortelleren vil naturlig nok ikke røpe for mange detaljer fra historiekvelden. Innholdet skal by på gode overraskelser for publikum. Før kaffepausen tar han for seg personer og hendelser som har forandret Trysil de siste 300 åra. Han avrunder kvelden med å se tilbake på noe av det som har skjedd her i hans ordførerperiode.

Siste 300 år

Hvem og hva som vies plass i første avdeling, vet vi altså lite om. Men vi vet at det blir både lærerikt og artig. To personer som skal nevnes, er Madame Ørbeck og Hovel Ziner.

- Vet du hvordan Madam Ørbeck innførte den moderne tid i Trysil, eller hvordan det gikk med Hovel Ziner som bestyrte halvparten av Trysils skoger? spør ordføreren og har nok tenkt å gi oss svaret.

Doktor Mejlænder

Og så aner vi at vi skal få høre om noen episoder fra legendariske doktor Mejlænders liv og virke i Trysil rundt forrige århundreskifte. For her om dagen kom ordføreren inn på avdelingen vår med et gammelt portrettfotografi av Mejlænder og frue.

- Var hun ikke særdeles vakker? sukket han og småløp tilbake til pcen der han snekrer i hop historiefortellingen sin.

Siste 16 år

Hendelsene han trekker fram fra de siste 16 åra, har ikke nødvendigvis tilknytning til hans rolle som ordfører. Men de fleste kanskje.

- Husker du hvem som gikk imot byggingen av flomvollen? Eller hvorden en beslutning i Brüssel påførte kommunen 115 millioner kroner i gjeld? Eller når Skistar fikk nøkkelen til Trysilfjellet? spør han og ønsker alle som vil komme, varmt velkommen.

 

Sist oppdatert: 15.10.2015 00:52:49