Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Folkemøte om kulturminner

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 30.08.2017 11:12:53
Arbeidsgruppa for kulturminneplan i Trysil

​Sammen med kultursjef Anne Norderhaug Sætre og førstesekretær Kari Odden er dette arbeidsgruppa som skal lage forslag til kulturminneplan for Trysil: Fra venstre biblioteksjef Tone Odden, arealplanlegger Ariane Bekk Norstad, avdelingsleder for plan, bygg og miljø Bjørn Tore Bækken, kommunalsjef for oppvekst og kultur Roar Vingelsgaard og Anja Ø. Ryen fra Feste Nordøst.

Foto: Anne Norderhaug Sætre, Trysil kommune

5. september hadde vi åpent møte om arbeidet med kulturminneplanen.

​Vi er i gang med å lage en kommunal kulturminneplan og trenger hjelp fra alle der ute som har kjennskap til lokale kulturminner. Derfor inviterte vi alle interesserte til møte 5. september kl. 18-21.

Foredrag

De som kom, fikk med seg arkeolog Ove Holsengs interessante foredrag om den arkeologiske kulturarven i Trysil. Elisabeth Seip fra Hedmark fylkeskommune fortalte om de kommunale kulturminneplanene og forventinger til arbeidet vårt. Etterpå jobbet møtedeltakerne med innspill til med arbeidet med vår lokale kulturminneplan for Trysil.

Ti satsingsområder

I planprogrammet som formannskapet har vedtatt, har vi plukket ut ti satsingsområder; skogbruk og tømmerfløting, industrielle anlegg, landbruk og setermiljøer, krigsminner, tettstedet Innbygda, turisme, byggeskikk, veger, finnekultur og skihistorie.

Registreringsskjema

Alle som kom, fikk et skjema der de kunne registrere kulturminner. Om ikke alle innspill kommer med i kulturminneplanen i denne omgang, vil de bidra til at vi får en verdifull kunnskapsbank med oversikt over og beskrivelse av Trysils kulturminner.

- For å få til dette er vi helt avhengige av personer som sitter med lokalkunnskap fra alle steder i kommunen vår. Vi håper på mange innspill, sier Anne.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 06.09.2017 12:43:15