Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kunstutstillingen Utdrag

Keramiske bøker i terrakotta farge står oppstilt ved siden av og bak hverandre

​Kunstverk av Martin Woll Godal.

Foto: Martin Woll Godal

 

Keramiker Martin Woll Godal og tekstilkunstner Ane Woll Godal har kunstutstilling i Sven Moren-salen på biblioteket 20. juni - 16. august.

Søsknene Ane og Martin Woll Godal fra Trysil har kunstutstilling på Trysil folkebibliotek. Utstillingen er den første søsknene viser i hjembygda si som profesjonelle aktører. Det er også første gang de to samarbeider om en utstillingsproduksjon. Kunstutstillingen Utdrag kan besøkes til 16. august. 

Kunstnerne

Ane Woll Godal og Martin Woll Godal er begge utdannet med mastergrad i kunst ved Kunst- og Designhøgskolen i Bergen. Begge har vært aktive på samtidskunst scenen de siste årene med utstillinger i både inn- og utland. Begge kunstnerne har et sterkt fokus på materialer og deres egenskaper og betydning.

To kunstnerskap

Ane har sin bakgrunn i tekstil og Martin i leire og keramikk. Denne bakgrunnen kommer til syne gjennom utstillingen Utdrag. Samtlige verker i utstillingen reflekterer over mediene de er laget i. Noen av verkene kan også kjøpes.
Substantiv utdrag:
  1. en del, smakebit av en tekst
  2. å dra noe ut
Sitatet er hentet fra wiktionary.org. Denne utstillingen er en smakebit, et utdrag fra to kunstnerskap. 

Utstillingen

Kunstnerne beskriver Utdrag slik:
Utdrag vises i Trysil folkebibliotek. Bøker er dermed blitt en sentral del av denne utstillingen.
Ane Woll Godal sitt verk Beskrevet Tekstil viser hvordan tekstil blir referert til i litteraturen gjennom fremheving av setninger som inneholder tekstile referanser. 1:10, som er en større installasjon av ulltråder bygd opp på stedet, viser på en subtil måte forholdet mellom tekstile og ikke tekstile setninger i Virginia Wolf sin roman Bølgene.
Noen av de eldste skriftene vi kjenner til er risset inn i leire og terrakotta tavler. Innholdet i disse leirtavlene er for det meste enkle inskripsjoner og skriblerier av navn, huskelister eller enkle beskjeder. Martin Woll Godal sin serie Bøker reflekterer over dette. Enkelte av bøkene i serien inneholder gjengivelser av tagginger funnet i Trysil sentrum. Installasjonen Sammenkoblinger av Martin Woll Godal fokuserer på det sammenbindende leddet. Teglsteinene er tatt vekk, og kun formasjonen som holder det sammen står igjen.

Åpningstider

Trysil folkebibliotek har åpent:

  • mandag, torsdag og fredag kl 11-15.30
  • onsdag kl 11-18

Mer informasjon om kunstnerne finner du til høyre.

Ta turen innom!

 

 Kunstutstillingen Utdrag foto: Ramona Nordnes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert: 20.03.2015 09:01:52