Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kultursalen klar til bruk

Bidragsyterne til kultursalen

Fra venstre Hilding Sponberg, Kari Lise Hagen, Sven Hjalmar Moen,
Anja Holmøy Aamold og Rolf Nordal.
Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

Lyse nymalte vegger har erstattet de litt slitne brune veggene. Kultursalen på Trysil folkebibliotek fremstår som moderne, lys, luftig og funksjonell.

- Vi er kjempefornøyd, det har blitt en helt annen sal, sier en svært fornøyd biblioteksjef Kari Lise Hagen.

Forandring fryder

- ​Ideen om å oppgradere lesesalen har kommet gradvis, men for cirka ett år siden ble det klart at det var nødvendig å gjøre noe forteller biblioteksjef Kari Lise Hagen. Trysil folkebibliotek ble innviet i desember i 1986, og med dagens bruk av internett er det lenge siden lesesalen har blitt brukt som lesesal.

Topp moderne utstyr

I tillegg til nye lyse vegger er det gjort en betydelig investering i nytt lydanlegg. Fire nye hvite trådløse høyttalere er plassert i hvert sitt hjørne med eget lydbord på bakrommet. I tillegg har rommet teleslynge, mikrofoner og lerret. En framtidsrettet investering har gitt et topp moderne lydanlegg.

Spleiselag

Det nye utstyret er et spleiselag mellom Samarbeidsutvalget for pensjonistforeningene i Trysil, Sparebanken Hedmark, avdeling Trysil, kulturskolen og biblioteket. Samarbeidsutvalget ved Sven Hjalmar Moen forteller at de kjøpte inn noe lydutstyr som etterhvert ble utvidet. Sparebanken i Trysil har bare vist velvilje og deres økonomiske bidrag til prosjektet bidro til å legge grunnlaget for et nytt lydanlegg forteller Hilding Sponberg. - Sparebanken deler ut penger til gode formål. Med et slikt lydanlegg var vi aldri i tvil om at dette var et bra prosjekt å støtte, sier Anja Holmøy Aamold ved Sparebanken i Trysil. Rolf Nordal fra Trysil historie- og museumslag understreker at god lyd er viktig for alle - både for de som hører godt og de som trenger litt hjelp.
Alle investorene er enig om at det har vært et artig samarbeid og takker også Trysil Elektroservice for installasjonen av anlegget og gode råd underveis.

Allsidig bruk

Kultursalen kan romme rundt 100 personer, så her er det gode muligheter for foredrag og seminarer. Kari Lise Hagen håper på et stort bruksområde og håper lag og foreninger vil bruke salen. I tillegg egner salen seg godt til utstillinger. -Vi lover en riktig utleiepris, sier biblioteksjefen. Allerede 7. november arrangerer Hilding Sponberg datakurs i kultursalen for seniorer. Dette er det 4. kurset i rekken som han arrangerer for de godt voksne databrukerne.

Fremdeles navnekonkurranse

- Navnet på kultursalen er ikke klart ennå, så vi vil gjerne ha flere forslag, sier biblioteksjef Kari Lise Hagen.

Åpning

Kultursalen tas i bruk for første gang torsdag 24. oktober kl 18. Da blir det utstilling med fotografier og foredrag av Lasse Thorseth.

Velkommen!

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 03.03.2015 11:28:49