Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kulturprisen 2013 til Knut Magne Haugen

Knut Magne Haugen på ferie i Tyrkia

​Knut Magne Haugen fikk melding om kulturpristildelinga på ferie i Tyrkia.

Foto: Tove Haugen

Knut Magne Haugen fra Østby får Trysil kommunes kulturpris 2013. Det vedtok hovedutvalget for oppvekst og kultur 1. oktober.
​Dette er hovedutvalgets begrunnelse:
Trysil kommunes kulturpris 2013 tildeles Knut Magne Haugen for hans mangeårige engasjement og virke for Trysils kulturliv. Det vises for øvrig til begrunnelse i innsendte forslag.

Ble stum 

Utvalgsleder Turid Backe-Viken ringte straks til prisvinneren for å gratulere. Han er for tida på ferie i Tyrkia og ble så overrasket og glad at han mistet munn og mæle og måtte sette seg ned, rapporterte Backe-Viken etter samtalen.

Større enn Lotto

- Nå sitter vi her og griner både kona Tove og jeg, sa han da vi ringte litt senere. Haugen hadde ikke fulgt med på at han var nominert, så pristildelinga kom helt overraskende på ham.
- Tove trodde jeg hadde vunnet i Lotto da hun så reaksjonen min på telefonen fra utvalgslederen. Dette er større enn det. Tusen, tusen takk, hilser Haugen hjem til Trysil.

Forslag

Tom Rune Fløgstad, Grete Helle, Hans Gunnar Solvang og Einar Faldmo sto bak en av nominasjonene av Haugen. De trekker fram hans betydning for kulturlivet på Østby spesielt og i Trysil generelt og ramser villig vekk opp hans innsats innen revy, korps, kor, danseband, konferansier og fotballtrener og -oppmann.

- En flott inspirator med humor og humør! skriver Siri Jenny Solvang i sitt forslag.
Begge forslagene finner du til høyre.

Utdeling

Knut Magne Haugen får overrakt kulturprisen 2013 i kommunestyrets julemøte 17. desember. Og tradisjonen tro arrangerer kulturavdelingen kulturprisvinnerfest for ham i januar.

Seks kandidater

Publikum hadde foreslått seks ulike kandidater til årets kulturpris.
- Vi får alltid mange gode forslag, så å gjøre valget, er ikke enkelt. Men jeg er glad for at vi i år valgte Knut Magne Haugen, sa Gry O. Nordli, V.

Turid Backe-Viken i telefonen
Utvalgsleder Turid Backe-Viken ringte kulturprisvinneren i Tyrkia.
Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:31:29