Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kulturprisen er større enn sju rette i lotto

Ordføreren står til venstre for kulturprisvinneren som har diplom og blomster.

​Ordfører Ole Martin Norderhaug delte ut kulturprisen 2013 til
Knut Magne Haugen.

Foto: Grete Myrvold Rydje

​Tradisjonen tro åpnet julemøtet i kommunestyret med utdeling av Trysil kommunes kulturpris 2013. For årets vinner, Knut Magne Haugen, er prisen mer verdt enn sju rette i lotto.

​- Det var voldsomt dette her! åpnet Haugen sin takketale etter å ha fått mange gode ord fra ordføreren og blitt hyllet av Østby Musikklag som spilte Met St. Nicolaas op mars av J. Beekhoven.

Større enn lotto

Kulturprisvinneren og kona Tove var på høstferie i Tyrkia da leder for hovedutvalg for oppvekst og kultur, Turid Backe-Viken, ringte og fortalte at utvalget hadde bestemt at han skulle få Trysil kommunes kulturpris 2013.

- Jeg satte meg rett ned. Tove skjønte det var noe og var sikker på at jeg hadde vunnet i lotto. Dette er mye, mye større enn det, sa en svært takknemlig kulturprisvinner.

Takket

Han takket hjertelig de som hadde foreslått ham, de som ga ham prisen og alle han har jobbet i lag med innen sang, musikk, revy, fotball og i yrket som lærer.

Kona

- Spesielt takker jeg Tove som har fått tåle alle tullete påfunn jeg har kommet med, og de gangene jeg har vært seriøs. Jeg vet ikke hvor mange ganger hun har brutt ut ved kjøkkenbordet: Ro dæ ned no, Francois. Noen ganger letter jeg, og da er det greit å ha Tove til å ta meg ned på jorda att, sa Knut Magne Haugen.

Ungdommen

Han sendte også en spesiell takk til ungdommen som han har jobbet for og i lag med i snart 35 år i Trysil.
- Ta vare på ungdommen vår. Det er det fineste vi har, og det mest dyrebare vi har. Tusen takk for prisen, tusen takk, sa han.

Begrunnelsen

Begrunnelsen for å gi Trysil kommunes kulturpris 2013 til Knut Magne Haugen lyder slik:

«Trysil kommunes kulturpris 2013 tildeles Knut Magne Haugen for hans mangeårige engasjement og virke for Trysils kulturliv generelt og Østbys spesielt. 
Gjennom mange kanaler sørger Knut Magne Haugen for at folk på Østby og tilreisende får oppleve både revy, dans- og korpsmusikk. I revysammenheng bidrar han som regissør, tekstforfatter, skuespiller og musiker. Knut Magne var en av initiativtagerne for å etablere Østby Musikklag og er fortsatt en viktig drivkraft i laget. Han har vært engasjert i flere sangkor og danseband. Knut Magne har også viet tid til idretten som trener og lagleder for flere pike- og damelag i Østre Trysil Fotballklubb.
På enhver arena benytter kulturprisvinneren sitt talent, engasjement, glød, stolthet og glede. En flott inspirator med humor og humør!»

Gjør folk stolte

- I en tid da mange grender opplever nedleggelse og avvikling, vil personer som prisvinneren være viktige for å skape engasjement og fortsatt tro på en framtid. En av forslagstillerne refererer til og med til Liverpools legendariske manager Bill Shankly og at «he made the people happy». Om prisvinneren kan det sies at han gjør folk både stolte og glade av å komme fra nettopp Trysil og fra Østby ikke minst, sa ordføreren i sin gratulasjonstale som du finner i sin helhet til høyre.

 Østby musikklag spiller i kommunestyresalen
Østby Musikklag spilte for kulturprisvinneren.
Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:31:45