Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysil har fått kulturplan

En hel gjeng med unger i korformasjon på scene

​Dette bildet fra en av kulturskolens flotte forestillinger pryder forsida på Trysils
kulturplan 2014-2024.

 

Trysil har fått egen kulturplan, og den er både ambisiøs, visjonær og rett så konkret.

Planen ble enstemmig vedtatt av Trysil kommunestyre før jul.

Visjonær plan

- Endelig har vi fått vår egen kulturplan. Den er visjonær og omtaler 13 områder kommunen har ansvar for. Den er et godt styringsdokument for satsingen på kultur de neste 10 åra. Det er ikke sikkert vi har mulighet til å gjennomføre alt, så tiltakene må prioriteres i årlige handlingsplaner og innarbeides i budsjettet, sa Turid Backe-Viken, Ap da kommunestyret behandlet planen. 

Stort engasjement

Hun var begeistret for måten planen ble til på. Alle som ville, ble invitert til to arbeidsdager for å utforme planen. Mange møtte opp.  
- Det er en kolossal styrke at så mange har vært engasjert og involvert. Mange har eierskap til planen og de føringer og prioriteringer som ligger der. Gratulerer til kulturavdelingen med en god prosess og til hele Trysil med ny kulturplan, sa Backe-Viken. 

Kultur er spor

I brevet som kultursjef Johannes Nome har sendt til de som har involvert seg i prosessen, skriver han:  

- Med dette vedtaket har Trysil kommune fått en gjennomarbeidet, visjonær men også konkret kulturplan. Den vil ligge til grunn for det viktige kulturarbeidet som skal gjøres de neste 10 årene. Kultur kan defineres som sporene vi lager, derfor er innbyggere og kulturliv blitt involvert og hørt i størst mulig grad. Intensjonen har vært å lage en kulturplan alle kan kjenne et eierskap til og engasjement for, et arbeidsredskap med realiserbare mål og tiltak.

Du finner kulturplanen til høyre.

 


 Kontakt oss

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:32:04