Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kulturkveld for sesongarbeidere og tilflyttere

Eksteriørbilde av kulturhuset

​Kulturhuset Hagelund i Storvegen 5 i Trysil.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

 

 

​Vi minner om kulturkvelden for sesongarbeidere og nye tryslinger i kulturhuset Hagelund onsdag 15. januar kl 19.

- ​Vi serverer en kulturkveld med ulike kulturelle innslag fra scenen samt ulike lag og foreninger som presenterer seg og sin virksomhet gjennom stands rundt omkring i kulturhuset. Det serveres kaffe og kaker, og arrangementet er selvfølgelig gratis, opplyser kultursjef Anne Norderhaug Sætre og næringssjef Gro Svarstad.

På scenen

Fra scenen får publikum høre Stefan Bernards nystiftete gospelkor Voices, blandetkoret Jordet sanglag, Østby musikklag, Trysil-Knut Dans og Spelmannslag, en viktig tradisjonsbærer innen dans og folkemusikk, samt lokalhistoriker Roar Vingelsgaard. Kultursjef Anne Norderhaug Sætre er programleder og vil i tillegg fortelle om kulturavdelingen, kulturskolen og biblioteket.

Stands

Følgende lag og foreninger har meldt på stands:

  • Trysil fellesforening for jakt og fiske
  • Trysil musikklag
  • Trysil folkebibliotek
  • Trysil sjakklubb
  • Trysil husflidslag
  • Jordet sanglag
  • Østby musikklag
  • Idrettslaget Trysilgutten
  • Trysil Knut Dans og Spel

Sesongarbeidere

I invitasjonen de har sendt sesongarbeiderne og deres arbeidsgivere skriver det at de håper kulturpresentasjonen kan bidra til rekruttering til Trysils ulike kulturaktiviteter, og sesongarbeiderne i større grad kan bli integrert inn i vårt dagligliv her i Trysil. 

Flytting

I Trysil kommunes tilflytterprosjekt er nettopp sesongarbeiderne en målgruppe.
- Det er iverksatt ulike tiltak for å komme sesongarbeiderne i møte og kanskje oppnå at noen av disse etter hvert melder flytting til vår kommune. I den sammenheng har vi nå et ønske om å presentere kommunens rikholdige kulturliv overfor dere som et tilbud om en bedre kunnskap om kommunen dere oppholder dere i, heter det i invitasjonen.

Andre tilflyttere

Selv om invitasjonen vi siterer fra, er sendt sesongarbeiderne, er kulturkvelden like mye for andre tilflyttere i Trysil som også ønsker å lære mer om kulturlivet og gjerne ta del i det etter denne kvelden.

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 03.03.2015 11:28:52